KUĆA ALEKSANDRA BERČEKA INSPIRACIJA ZA SERIJU: Otkriveno KOLIKO NOVCA je uloženo u dom Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića!
Foto: Promo

GLEDAJTE NA KURIR TELEVIZIJI

KUĆA ALEKSANDRA BERČEKA INSPIRACIJA ZA SERIJU: Otkriveno KOLIKO NOVCA je uloženo u dom Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića!

Kultura -

Na Kurir televiziji trenutno se reprizira serija "Tajne vinove loze". Ova priča o dve porodice koje spaja mnogo više od toga što se obe bave proizvodnjom vina privukla je veliku pažnju publike. Odlična glumačka podela samo je deo onoga što je intrigiralo gledaoce, tu je i veoma zanimljiva scenografija.

Dejan Karaklajić
foto: Nemanja Nikolić

Naime, sam kreator, jedan od reditelja i producent Dejan Karaklajić tokom snimanja serije otkrio je da je najviše novca uloženo u kuće Vere Smiljanić, koju igra Sloboda Mićalović, i Vuka Tomovića, kog tumači Vojin Ćetković. Za potrebe snimanja izgrađen je veliki grad po uzoru na originalne lokacije u hangarima Luke Beograd.

Aleksandar Berček, Srdan Golubović
foto: Nemanja Pančić

- "Tajne vinove loze" kombinuju autentične, realne lokacije i objekte koji su napravljeni u studiju, a Nikola Berček, sin glumca Aleksandra Berčeka, potpisuje scenografiju. Imamo i staru kuću s prozorom usred dnevne sobe. Nikola je to uradio po uzoru na nešto što ima kod svog oca u Rumi. Meni je to bilo neobično, ali bilo je posle zgodno prilikom snimanja - ispričao je reditelj za Kurir nakon što je završio snimanje prve sezone. U toj kući inače živi porodica Tomović, dok je zanimljivo da je dom Vere Smiljanić napravljen po uzoru na autentične kamene kuće u Rajačkim pimnicama, nadomak sela Rajac kod Negotina. Reč je o građevinama starim preko dva veka u kojima su nekada rajački domaćini čuvali svoje vino.

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

OTKRILI SMO TAJNE VINOVE LOZE U SUBOTICI! Čuvardići su nam objasnili kako se pravi VINO, bez LJUBAVI vam džaba SVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track