NAGRADA ZA MLADE PIJANISTE I KOMPOZITORE NOSIĆE IME ANDRIJE ČIKIĆA: Kolarac i Ministarstvo kulture realizovaće ovu plemenitu ideju
Foto: YouTube/Andrija Cikic

pala odluka

NAGRADA ZA MLADE PIJANISTE I KOMPOZITORE NOSIĆE IME ANDRIJE ČIKIĆA: Kolarac i Ministarstvo kulture realizovaće ovu plemenitu ideju

Kultura -

Na danas održanom sastanku potpredsednice Vlade i ministra kulture Maje Gojković sa Aleksandrom Pekovićem, upravnikom Zadužbine Ilije M. Kolarca i Radetom Vojnovićem, članom Upravnog odbora ove ustanove, postignuta je saglasnost oko realizacije ideje da nagrada za mlade pijaniste, odnosno mlade kompozitore ponese ime po dečaku Andriji Čikiću, stradalom u tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Kustendorf, Maja Gojković
foto: Ministarstvo Kulture, Dario Konstantinović

"Dogovoreno je da Zadužbina u saradnji s Ministarstvom kulture realizuje ovu plemenitu ideju, što je podržao i Upravni odbor ove ustanove. O daljim koracima sprovođenja konkursa koji će uslediti, javnost će biti obaveštena od strane upravnika Zadužbine Ilije M. Kolarca", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Andrija Čikić, rođen je 5. marta. 2009. godine u Beogradu. Interesovanje za muziku pokazivao je od najranijeg detinjstva, a klavir je svirao od svoje šeste godine. Na televizijskom šou programu "Virtuozi" u Mađarskoj, Andrija je bio u top 30 najboljih mladih muzičara Srbije.

Da se tragično ugašen život malog Andrije, kao i njegov uspeh ne zaborave, krenula je od Udruženja Kreni- Promeni. Peticiju da dobije nagradu sa svojim imenom potpisalo je 50.000 ljudi.

Kurir.rs

Bonus video:

08:44

ANDREJ JOSIFOVSKI PIJANISTA: Novak Đoković ponovo na šljaci, ali u potpuno drugačijem izdanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track