SVE SPREMNO ZA FESTIVAL NIŠVIL: Nastupa Triki iz "Petog elementa", ali i Edo Majka i Dubioza kolektiv
Foto: Itar Tass TASS Profimedia

tradicija

SVE SPREMNO ZA FESTIVAL NIŠVIL: Nastupa Triki iz "Petog elementa", ali i Edo Majka i Dubioza kolektiv

Kultura -

Nišvil džez festival se održava od 4. do 13. avgusta na više od 10 bina u Nišu. Svetske zvezde nastupaće na glavnoj bini od 10. avgusta. Prema najavama Ivana Blagojevića, direktora festivala, svi ljubitelji dobre muzike na glavnoj bini će moći da čuju 24 sastava i glavnu zvezdu Trikija, a na ostalim binama očekuje se nastup više od 100 domaćih i stranih bendova.

Nišvil, Ivan Blagojević
foto: Marko Similjković

- U ta četiri dana na glavnoj bini nastupiće zaista respektabilni bendovi i muzičari. Navešću neke da ostali ne zamere. Prvog dana je tu pred publikom Roberto Fonseka, kubanski klavijaturista koji je nekoliko puta nominovan za nagradu Gremi, a u Nišu će se predstaviti sa svojim bendom. Tog 10. avgusta nastupa i Dubioza kolektiv iz Bosne i Hercegovine. Drugog dana nastupa Teodosi Spasov iz Bugarske na kavali, onda je tu fanki princeza Ida Nilsen. Prava poslastica je bend od četrnaestoro ljudi Eurokubans od kojih su trojica dobitnici nagrada Gremi i članovi projekta Buena vista soušl klab.

Edo Majka, Exit, Novi Sad, 2017
foto: Stefan Jokić

Poslednjeg dana očekujemo nastup jednog od najvećih bubnjara današnjice Entonija Sančeza, dobitnika Oskara za muziku u filmu "Čovek ptica". Tu je i kontroverzni muzičar Triki. Znate da je bio član grupe Masiv atak, da je glumio u poznatom filmu "Peti element". Pored glavnog stejdža, jedan od sigurno najposećenijih je hip-hop stejdž. Otvara ga Edo Majka, a zatvara Elemental - ispričao je Blagojević novinarima.

Nišvil, Ivan Blagojević
foto: Marko Similjković

Jelena Ivanjac, predstavnik Nišvila za Ameriku, najavila je delegaciju iz postojbine džeza Nju Orleansa, koji će u Džez muzej doneti izložbu fotografija koja je prošle nedelje prikazana u Parizu u Francuskoj.

Nišvil, Ivan Blagojević
foto: Marko Similjković

Na Nišvilu će ove godine biti bine posvećene Šabanu Bajramoviću, stripu, filmu, dečjem muzičkom programu. Poseban događaj će biti Nišvil teatar (od 4. do 7. avgusta), gde se očekuju gostovanja pozorišta iz Poljske, Mađarske, Srbije, Bugarske i drugih. Detaljniji program može se videti na linku www.nisville.com.

Kurir.rs, Marko Smiljković

Bonus video:

02:58

OPENHAJMER JE PROUČAVAO UTICAJ BOGINJE ŠIVE! Mlakar: Atomsku bombu napravili su fizičari jevrejskog porekla, A STALJIN JE ZNAO SVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track