"HEROJI HALIJARDA" SE MONTIRAJU U PORTUGALU! Radoš Bajić: Sud o našem filmu daće publika! Evo kako se glumac provodi u LISABONU
Foto: Privatna Arhiva

vredan

"HEROJI HALIJARDA" SE MONTIRAJU U PORTUGALU! Radoš Bajić: Sud o našem filmu daće publika! Evo kako se glumac provodi u LISABONU

Kultura -

Predvođena rediteljem i scenaristom Radošem Bajićem, kreativna ekipa Kontrast studija i Telekoma Srbija koju čine Stevan Marić, montažer, Igor Perović, dizajner zvuka, i Roland Vajs, mikser tona, ovih dana u Lisabonu, glavnom gradu Portugala, u studiju koji radi za mnoge holivudske produkcije, završava finalni miks muzike, dijaloga, šumova i tonskih efekata - za superspektakl "Heroji Halijarda", čija se premijera posle pet godina rada očekuje u oktobru.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

Potresna ratna drama o spasavanju više od 500 savezničkih pilota u leto 1944. godine sa improvizovanog aerodroma u selu Pranjani osnov je epske priče o herojstvu, plemenitosti i dobročinstvu srpskog naroda.

Proslavljeni glumac, scenarista i reditelj ne krije uzbuđenje.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

- Još 2017. sam krenuo u istraživanje i pisanje scenarija za "Halijard", koji je od tada središte mog rada, borbe za produkcijske preduslove, muke i radosti u stvaranju kinematografskog dela koje se radi jednom u životu. Nismo stigli da apliciramo za učešće na svetskim festivalima jer smo vreme maksimalno posvetili tome da "Halijard" u produkcionom smislu bude vrhunsko ostvarenje. Ipak, čvrsto verujem da će naš film sam sebi prokrčiti put i na inostrano tržište počevši od oktobra, a svoj sud o njemu prvo će dati publika - poručuje Radoš Bajić.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

RADOŠ BAJIĆ OTKRIO U SCENIRANJU! Evo koji domaći glumci su odbili uloge u kultnoj seriji Selo gori, a baba se češlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track