MLADI GLUMAC STEFAN ĐOKOVIĆ VISOK JE 204 CM: Stiže kao pojačanje serije "Urgentni centar" i ovo ima da PORUČI
Foto: Privatna Arhiva

TV ekran

MLADI GLUMAC STEFAN ĐOKOVIĆ VISOK JE 204 CM: Stiže kao pojačanje serije "Urgentni centar" i ovo ima da PORUČI

Kultura -

Glumac Stefan Đoković karijeru je započeo ulogom u seriji "Srpski junaci srednjeg veka", nakon čega su se nizale nove role u "Nemanjićima", "Korenima" i "Južnom vetru".

Stefan Đoković
foto: Privatna Arhiva

Pažnju javnosti mladi umetnik privukao je i svojom visinom, jer sa 204 centimetara važi za jednog od najviših glumaca na našoj sceni. Stefana je publika zavolela i kao Aladžu u seriji "Zakopane tajne", a od jeseni pridružiće se glumačkoj ekipi nove sezone "Urgentni centar" kao jedan od doktora.

- "Urgentni centar" smo snimali od oktobra prošle godine do kraja marta. Igram jednu od glavnih uloga, ali još ne smem previše da otkrivam. Bilo je jako izazovno i sigurno nešto najzahtevnije do sada, jer je totalna kontra mom karakteru. Jedva čekam da vidim kako je sve ispalo - objasnio je glumac za TV Ekran.

Jovan Jovanović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Jovan Jovanović proslavio se ulogom Gvozdena u hit seriji "Vojna akademija", kao i košarkaša Gorana Babića u seriji "Žigosani u reketu", a osim po talentu, ovaj mladi umetnik se izdvaja i svojom visinom od 199 cm, što ga čini jednim od najviših glumaca koje je domaća scena imala. Ipak, pozicija broj jedan je namenjena Stefanu.

Stefan Đoković
foto: Bojan Kolundzija

- Na Akademiju sam došao sa 190 centimetara, i tada sam već bio fenomen, a zamislite danas. Za manje od deset godina porastao sam skoro 15 centimetra. Stalno se susrećem sa pitanjem da li sam košarkaš, a paradoks je što sam se čitavog života bavio fudbalom. Kada treba visok čovek za neku ulogu, tu nemam konkurenciju. Smeta mi pomalo to što se danas dodeljuju uloge uglavnom na osnovu fizičkog izgleda, pa se time glumci ubacuju u šablon. Smatram da je to površno. Kao i sve u životu, i ta visina ima svoje prednosti i mane, ne samo što se tiče mog poziva već i privatno. Koliko sam samo puta udario glavom negde, ali se, nažalost, i dalje nisam opametio (smeh) - ispričao je Đoković za Kurir.

Kurir.rs

Bonus video:

06:49

MOM MOMIRU TEŠKO IDE SA ŽENAMA: Mijović otkrio šta publiku očekuje u seriji Feliks i ko ga je spremao za PRIJEMNI ISPIT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track