ČETIRI PREMIJERE NA LETNJOJ SCENI: Beogradsko dramsko pozorište svake subote do kraja avgusta igra novi komad, a OVO JE REPERTOAR
Foto: Dragana Udovičić

ne propustite

ČETIRI PREMIJERE NA LETNJOJ SCENI: Beogradsko dramsko pozorište svake subote do kraja avgusta igra novi komad, a OVO JE REPERTOAR

Kultura -

Tokom avgusta Beogradsko dramsko pozorište će na letnjoj sceni imati četiri premijerna izvođenja predstava. Svake subote publika će moći da uživa u novim komadima mladih umetnika u okviru projekata "Novi glasovi".

Prvi u nizu je "U se i poda se" Gorana Starčevića, čija je premijera zakazana za 5. avgust. Predstava donosi zanimljivu priču o lažnom vojnom invalidu Momiru Karapandžiću, veteranu s Kosova i Metohije, koga ucenjuje anonimni prijatelj iz rata. Kako bi zadržao svoj status, Momir ne bira sredstva, ali mu to ne uspeva. U komadu igraju Marko Pavlović, Vukašin Jovanović, Mina Obradović, Ognjen Malušić, Andrijana Đorđević i drugi.

Beogradsko dramsko pozorište
foto: Dragana Udovičić

Već sledeće subote, 12. avgusta, premijerno će biti izveden komad "Tiho, tiše" Ane Janković, koji obrađuje teme silovanja, patrijarhata i položaja žena u društvu iz vizure srednjoškolaca. U komadu igraju Aleksandra Arizanović, Jana Milosavljević, Anja Ćurčić, Veljko Stevanović, Čubrilo Čupić i Nikola Đorđević.

Beogradsko dramsko pozorište
foto: Dragana Udovičić

Treće subote u mesecu, 19. avgusta, premijerno će biti izvedena predstava "Prozor" Nikole Bundala, u kojoj glavne uloge tumače Aleksandar Jovanović, Nevena Kočović, Stefan Starčević, Marta Bogosavljević i Dragi Petrović. Ulazeći u isprepletane živote i odnose petoro mladih, komad istražuje gde se među decom koja tek ulaze u svet odraslih rađa klica nasilja i tame, kako se ona hrani, a kako se protiv nje bori. Na pragu nove životne faze junaci ove drame su rastrzani između traženja sopstvenog identiteta i onoga što se od njih očekuje.

Beogradsko dramsko pozorište
foto: Dragana Udovičić

Komad "Ibzenove aveti" Mine Milošević biće premijerno izveden poslednje subote, 26. avgusta. Predstava je nastala izborom iz stvaralaštva i života Henrika Ibzena, a glavni junak je upravo pisac, koji je suviše zauzet bavljenjem sobom i takmičenjem sa kolegom Avgustom Strindbergom. Predstava iz feminističke perspektive kritički preispituje rad i život ovog pisca, koji se smatra jednim od prvih feminista. Pored dramskih scena, komad se sastoji od brojnih kratkih eksperimentalnih filmova i video-radova, plesnih performansa i muzičkih deonica. Uloge su poverene Milanu Zariću, Srđanu Markoviću, Lani Migrić, Jani Milosavljević, Anici Petrović, Milici Stefanović i Marku Todoroviću.

Sva izvođenja na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta počeće u 20.30 časova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:01

GLUMCI BDP-a NA OKUPU: Ko je zakasnio, ko preležao koronu, a ko izbegao da da izjavu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track