ZLATNI ZVUCI ZLATIBORA: Jubilarno izdanje Festivala klasične muzike od MOCARTA do savremenih srpskih kompozitora
Foto: Promo, Ustupljene fotografije

Lepo

ZLATNI ZVUCI ZLATIBORA: Jubilarno izdanje Festivala klasične muzike od MOCARTA do savremenih srpskih kompozitora

Kultura -

Bilo da ste posetioci Zlatibora, učenici nižih i srednjih muzičkih škola, studenti muzičkih akademija ili ljubitelj kulturnih dešavanja, ovog meseca imaćete priliku da u kraju koji je poznat po trubama i etno pevanju, prisustvujete jedinstvenoj seriji koncerata klasične muzike.

Zlatni zvuci
foto: Promo, Ustupljene fotografije

"Festival klasićne muzike Zlatni zvuci biće održan u periodu od 26. do 30. avgusta 2023. godine na Zlatiboru, a posetioci će moći da uživaju u zlatnim zvucima i fantastičnom izvođenju kompozicija Šuberta, Štrausa, Mocarta, Bizea, Dvoržaka, Ramoa, Belinija, Verdija, ali i savremenih srpskih kompozitora“, najavio je profesor Boris Kraljević, pijanista i umetnički direktor Festivala klasične muzike Zlatni zvuci.

Zlatni zvuci
foto: Promo, Ustupljene fotografije

Na konferenciji za medije, održanoj u Medija centru u Beogradu, prisutnima se obratio i predstavio festival Dušan Aksentijević, pijanista, idejni tvorac i direktor Festivala klasične muzike Zlatni zvuci. “Kao profesor klavira u nižoj i srednjoj muzičkoj školi i pijanista, zainteresovan sam da sredina u kojoj sam kratko vreme živeo i radio bude obogaćena novim kulturnim sadržajima, a građanima i turistima budu predstavljeni muzički sadržaji na nov i pristupačan način. Klasičnu muziku smo izmestili iz koncertne sale, njenog prirodnog ambijenta i pružili priliku gostima na Zlatiboru da uživaju u jedinstvenoj kulturnoj ponudi ove vrste u nesvakidašnjem ambijentu.”, izjavio je pijanista Dušan Aksentijević.

Marija Kalas
Marija Kalasfoto: Profimedia

Sopranistkinja Sonja Šarić podelila je sa prisutnima kako se raduje što će i ove godine hol hotela Palisad ispuniti čarobni zvuci klasične muzike, kao i obeležavanju stogodišnjice rođenja Marije Kalas i 150 godina rođenja Sergeja Rahmanjinova. Tokom pet dana trajanja Festivala, zainteresovani građani i posetioci Zlatibora, koji žele da uživaju u izvođenju klasične muzike regionalno poznatih i nagrađivanih umetnika mogu to učiniti potpuno besplatno u holu hotela.

Kurir.rs

Bonus video:

11:59

FRULA JE NJENA LJUBAV! Koliko god bila talentovana i uporna Neda svoje znanje NE MOŽE da usavršava u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track