PREMINULA MLADA UMETNICA: Lela Tomašević je bila akademska slikarka i dugogodišnja saradnica KC Čačak
Foto: kulturni centar Čačak

velika tuga

PREMINULA MLADA UMETNICA: Lela Tomašević je bila akademska slikarka i dugogodišnja saradnica KC Čačak

Kultura -

Mlada umetnica Lela Tomašević, akademska slikarka i dugogodišnja saradnica Kulturnog centra (Doma kulture) prerano je preminula 5. avgusta u Čačku.

Tomaševićeva je godinama bila jedan od nastavnika u Dečjem likovnom studiju, gde je predano najmlađima prenosila veštine slikarskog zanata. Svojim radom im je ostavila trajni pečat, znanje i ljubav prema umetnosti.

Njima, kao i svima nama koji smo je poznavali, ostaće u neizbrisivom sećanju, a Kulturni centar je izgubio dragocenog saradnika, navode iz te ustanove. O velikom gubitku se oglasila i škola Vladislav Petković Dis:

Lela Tomašević, slikarka
foto: kulturni centar Čačak

– Dragi naši učenici, saradnici, roditelji, prijatelji, moramo da vas, sa neizdrživom tugom i ogromnim bolom obavestimo da smo danas izgubili velikog čoveka, iskrenog prijatelja, saradnika i mladog i sjajnog umetnika. Ostali smo bez naše dobre Lele Tomašević. Lela je bila osoba koja je disala umetnost. Stvarala ju je sa velikim zanosom i ljubavlju koju je budila gde god se pojavi. Živela je umetnost. Udisala je i izdisala samo dobrotu, po kojoj ćemo je pamtiti. Lela, hvala ti za vreme koji si nam poklanjala. Hvala ti za plemenitost koju si i u nama budila. Slava ti – navedeno je na Fejsbuku te osnovne škole.

- Nijedan čovek nije ostrvo, celina za sebe; svaki čovek delić je kontinenta, deo kopna. Kad more otrgne grumen, Evropa postaje manja, baš kao što se sa grebenom dešava, baš kao što se sa palatom prijatelja tvog ili tvojom dešava: smrt čoveka svakog kopni i mene, jer i ja u rod ljudski spadam, i s toga mi uopšte dato nije da znam za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom. - Džon Don.

(Kurir.rs/Espreso)

Bonus video:

00:51

Komemoracija Branki Veselinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track