UMESTO "BOJA NA KOSOVU" JEZDA SNIMA TRILER "POSLEDNJI STRELAC": Zamenio poznatog kolege, koji će raditi drugi film! PRVE FOTKE
Foto: Željka Hajdarević

Saznajemo

UMESTO "BOJA NA KOSOVU" JEZDA SNIMA TRILER "POSLEDNJI STRELAC": Zamenio poznatog kolege, koji će raditi drugi film! PRVE FOTKE

Kultura -

Glumac Nenad Jezdić trebalo je ovog leta da počne snimanje istorijskog spektakla "Boj na Kosovu" Predraga Gage Antonijevića i da oživi kneza Lazara, ali je početak rada pomeren, što je potvrdio i slavni reditelj. Jezda je više meseci zbog ove uloge puštao bradu, ali je u međuvremenu stigla ponuda da radi triler "Poslednji strelac" Darka Nikolića, saznaje Kurir. U glavnoj ulozi zamenio je svog kolegu Ljubomira Bandovića.

Ljubomir Bandović
foto: Stefan Jokić

Jezdić igra inspektora Kuruzovića. On posle smrti voljene supruge provodi dane sa svojim ljubimcem, jazavičarom Čedom, mireći se s besmislom života, sve dok se u njegov život ne vrati balkanski kriminalac Atanasije, koji je i odgovoran za smrt njegove žene. Tu počinje akcija koju predvodi Baltazarević, a kog će tumačiti Miloš Timotijević.

film Poslednji strelac, Nenad Jezdić
foto: Željka Hajdarević

Jednu od epizodnih uloga tumači Jelica Kovačević, dok je glavna ženska poverena Nataši Marković, a tu je i Duško Jakišić, prvak SNP iz Novog Sada. Kreator priče je Nikola Burovac, a scenario za film napisao je romanopisac Branislav Janković iz Niša, dok je za režiju zadužen Darko Nikolić, kreator serija "Jedini izlaz" i "Nemirni". Distributer filma je "Art vista" i premijera se očekuje do kraja godine.

- "Poslednji strelac" biće film koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, film o kom će se dugo pričati i koji će sigurno zauzeti mesto kultnog filma u srpskoj kinematografiji - najavljuju autori.

Producent film "Poslednji strelac" je "Film plus pičers" Nikole Burovca i Danijela Đurića.

Nikola Burovac
foto: Nebojša Babić

Ljubomir Bandović će, kako su nam potvrdili iz ove produkcije, igrati glavnu ulogu u njihovom ostvarenju "Domar", koju potpisuje Branislav Janković, kao i "Strelca".

Premijera "Prigušivača"

Ista autorka ekipa predstaviće na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji film "Prigušivač" sa Branislavom Trifunovićem i Petrom Strugarom u glavnim ulogama, reditelja Gorana Nikolića i scenaristkinje Natalije Musić. Napeti triler sa radnjom smeštenom u Beogradu prati život mladog, inteligentnog i introvertnog Luke, koji posle očevog samoubistva pokreće sopstvenu istragu verujući svojoj intuiciji koja mu ukazuje da mu je otac zapravo ubijen. U istrazi mu pomažu devojka i najbolji drug, kao i inspektor Goran, prijatelj Lukinog oca, kog tumači Bane Trifunović.

Petar Strugar
foto: Damir Dervišagić

U filmu igraju Ognjen Jović, Anđela Kuzmanović, Rastko Mićić, Zoran Ćosić, Danica Radulović, Nenad Gvozdenović, Miroslav Jović, Mihailo Laptošević, Jelica Kovačević i Marko Pavlovski.

Kurir.rs

Bonus video:

02:53

NAPUSTIO SAM, NE MOGU NAĆI SREĆU! Glumac Ljubomir Bandović PRIZNAO veliku stvar! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track