AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA 2 POSTAJE I NAPETI TRILER! Rediteljka: Cilj nam je da motivišemo ljude da budu bolji, zreliji i saosećajniji
Foto: Contrast Studios

U susret premijeri

AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA 2 POSTAJE I NAPETI TRILER! Rediteljka: Cilj nam je da motivišemo ljude da budu bolji, zreliji i saosećajniji

Kultura -

Posle velikog uspeha prve sezone serije "Azbuka našeg života", kreatorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić, koja je realizovana u saradnji produkcijske kuće "Contrast Studios" i Telekoma Srbija, popularni TV projekat vraća se s drugim ciklusom od 11 epizoda ove jeseni na male ekrane.

Pretpremijera biće održana 16. avgusta na 27. Sarajevo film festivalu, u okviru programa Pretpremijere Serije.

Azbuka našeg života, Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

- Veoma se radujemo učešću na Sarajevo film festivalu, jer je to prilika da se pre premijernog televizijskog emitovanja serije sretnemo s publikom, kolegama i ljubiteljima filmske umetnosti, da razmenimo energije, predstavimo nastavak naše priče, kao i da publici koja je zavolela naše junake delimično otvorimo vrata uzbudljivih sudbina poznatih, ali i novih likova - kaže rediteljka Jelena Bajić Jočić.

Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

Prva sezona ove savremene dramske serije, specifične po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku, izazvala je odlične reakcije publike, javnosti i stručne kritike. "Azbuka našeg života" je opravdala i očekivanja producenata, čija je inicijalna ideja bila da publici pruže televizijsko osveženje, zanimljiv i kvalitetan igrani sadržaj. Prvih deset epizoda rađeno je po motivima knjiga "Muška azbuka" i "Azbuka mog života" Mirjane Bobić Mojsilović, ali nove epizode izlaze iz okvira knjiga. Likovi nastavljaju svoje živote dalje, ali ipak u jednom segmentu priče Mirjanin roman "Tvoj anđeo čuvar" ostaje inspiracija.

Nova sezona donosi mnogo uzbudljivih događaja i zapleta. U živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović. Dok Uroš sa Anom gradi novi život, Vesna nastavlja sama. Oboje se suočavaju sa okolnostima koje će trajno uzdrmati ovaj novonastali životni balans. Uporedo s njihovom pričom, plete se i niz paralelnih. Publiku će iznenaditi trenuci zapleta u vidu napetog trilera u kojima će sudbine likova visiti o koncu. Kroz dinamičnu radnju i prepoznatljivu voice-over naraciju, nove epizode donose nastavak iskrene životne priče urbane beogradske porodice u pokušajima da iznova nađu mir i spokoj.

Azbuka našeg života, Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

- Kada razmišljam o temi i priči novog projekta, ne bavim se ponudom serijskog programa, već analizom društva, ljudi, okolnosti i potrebama sredine koje proizilaze iz svih naših stranputica u koje kao društvo odlazimo. Dugi niz godina dešava se značajna erozija morala, kriza u koju je porodica kao najznačajniji postulat društva zapala, zapravo omogućava da se svi vrtimo u začaranom krugu koji nas sve više uvlači u crnu rupu zla. Kao svedoci užasnih tragedija koje su nas zadesile ove godine, osećamo dužnost i odgovornost da tretiramo važne teme kroz svaki aspekt umetničkog i javnog rada. Teme koje imaju za cilj da nas osveste i motivišu da budemo bolji, zreliji, saosećajniji, da zaštitimo jedni druge od sredine, ali i od nas samih - dodaje Jelena.

Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

U prvoj sezoni "Azbuke" uživali smo u glumačkim bravurama Aleksandre Janković i Jadrana Malkoviča, Nebojše Milovanovića, Isidore Simijonović, Anđelke Prpić. Tu su bili i Radoš Bajić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Milena Pavlović, Đorđe Mišina, Iva Štrljić i drugi. U nastavku priče pridružiće im se zvučna imena: Radivoje Raša Bukvić, Aleksandar Srećković, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Nebojša Kundačina, Milena Predić, Vanja Ejdus, Jelena Mur, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Aleksander.

Kurir.rs/ TV Ekran

Bonus video:

03:09

UKRAJINSKI PREDSTAVNICI EVROVIZIJE EKSKLUZIVNO ZA TV KURIR Kultura naše zemlje je u opasnosti O KONSTRAKTI REKLI SAMO TRI REČI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track