DUBIOZA KOLEKTIV NA NIŠVILU: Napravili dar-mar na sceni i pokrenuli peticiju da Bosna opet učestvuje na Evroviziji! (VIDEO)
Foto: M.S.

ludilo

DUBIOZA KOLEKTIV NA NIŠVILU: Napravili dar-mar na sceni i pokrenuli peticiju da Bosna opet učestvuje na Evroviziji! (VIDEO)

Kultura -

Bend Dubioza kolektiv iz Bosne i Hercegovine napravio je preksinoć pravi dar - mar u publici na prvoj večeri otvaranja "Nišvil džez festivala" jer su zapravo izveli muzički performans.

Dubioza Kolektiv
foto: M.S.

Zavitlavali su se kroz pesme na mnoge teme, kao što su ulazak BiH ili Srbije u Evropsku Uniju, imali su fantastičnu interakciju s publikom, a na kraju su i decu iz prvih redova izveli na binu da skaču i pevaju sa njima. Jedna od stvari koje su im bile "na sarkastičnom tapetu" je i Evrosong odnosno sedmogodišnje odsustvovanje Bosne i Hercegovine s ovog takmičenja.

- Već sedam dugih godina ne učestvujemo na takmičenju za pesmu Evrovizije. Naš javni servis je dužan kutu para za učešće i pravo su tanke šanse da će uskoro dati jer realno nemaju ni za kifle. Zato smo mi došli na ideju da napravimo akciju pod nazivom: "Make Bosnia participate Eurosong again". Akcija je veoma jednostavna. Izvadite vaše mobilne telefone i skenirajte ovaj qr kod (na bini se na stoličici penje jedan član i razvija rolnu s kodom). Ovo će vas odvesti na peticiju kojom se apeluje da nas pošaljete na Evroviziju preko štele (veze) - rekao je jedan od članova i dobio bučan aplauz iz publike.

01:14

Dubioza oduševila na Nišvilu

Pokazalo se da je Dubioza kolektiv regionalni fenomen čije kritikovanje, na samo njima svojstven način, kriminala, korupcije, protekcije i drugih tema takozvanog sadašnjeg trenutka na Balkanu, odobravaju sve generacije.

(Kurir.rs/M.S.)

Bonus video:

00:51

SA SVOJIM PREMIJERA SAM BEŽAO KROZ PROZOR! Glumac otkrio da ne podnosi gužve: Volim da se nikome ne javim i na miru da gledam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track