POVRATAK DŽONIJA DEPA NA FILM: Počinje 6. Dunav film fest, a na otvaranju jedan domaća priča
Foto: Stéphanie Branchu

ulaz slobodan

POVRATAK DŽONIJA DEPA NA FILM: Počinje 6. Dunav film fest, a na otvaranju jedan domaća priča

Kultura -

Projekcijom filma "Momak i devojke" reditelja Ivice Vidanovića večeras u Smederevu počinje šesto izdanje Dunav film festa i trajaće do nedelje.

Momak i devojka
foto: Promo

U okviru programa na nekoliko atraktivnih i značajnih lokacija biće prikazano 35 ostvarenja, podeljenih u četiri programske celine. Glavna lokacija festivala i ove godine će biti Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati u projekcijama filmova na mestima poput Dunavskog parka, platoa kod Karađorđevog duda, na letnjoj sceni i u bioskopu Centra za kulturu Smederevo.

Momak i devojka
foto: Promo

Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici, koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

O nagradi će odlučivati žiri u sastavu Iveta Ivanova, glumica i rediteljka iz Bugarske, Jelena Mihajlović, glumica i direktorka Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica, i Zoran Amar, reditelj.

Film Madam Di Bari
foto: Promo

Festival će u nedelju 27. avgusta, u 20 časova, zatvoriti ostvarenje "Madam Di Bari" rediteljke i glumice Majven. Film koji je otvorio ovogodišnji filmski festival u Kanu vraća Džonija Depa na bioskopsko platno, i to velikom ulogom poznate istorijske ličnosti, francuskog kralja Luja XV. Film rasvetljava lik njegove ljubavnice madam Di Bari, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine.

Ulaz na festivalske projekcije je slobodan, osim programa koji će biti prikazan u Malom gradu Smederevske tvrđave. Novina od ove godine je da će publika svoje ulaznice moći da nabavi i onlajn, putem sajta Centra za kulturu Smederevo.

Kurir.rs

Bonus video:

02:49

TANJA SAVIĆ SA SINOVIMA STIGLA U SMEDEREVO! Porodica spremna za SLAVLJE, pevačica u ZAGRLJAJU MAJKE, a komšije PLAČU OD SREĆE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track