65 GODINA TELEVIZIJE SRBIJE: Povodom obeležavanja godišnjice, upriličena VELIKA ŽURKA u botaničkoj bašti "Jevremovac" (FOTO)
Foto: ATA images

65 GODINA

65 GODINA TELEVIZIJE SRBIJE: Povodom obeležavanja godišnjice, upriličena VELIKA ŽURKA u botaničkoj bašti "Jevremovac" (FOTO)

Kultura -

Na današnji dan navršava se 65 godina od kada je u Srbiji počelo emitovanje televizijskog programa. Radio-televizija Srbije obeležava večeras u botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu ovaj mali jubilej, uz muziku i pokretne slike.

RTS, 65 godina RTSa
foto: Nemanja Nikolić

Na proslavi su među prvima stigli glumci Radoš Bajić, Gordan Kičić i Tihomir Stanić, pevač Dragan Kojić Keba, ali i biznismen Miroslav Mišković.

RTS
foto: ATA images

Na slavlju se pojavio patrijarh Porfirije, koga je je pozdravio Dragan Bujošević, generalni direktor RTS.

Od omiljenih TV lica crvenim tepihom su prošetali Mira Adanja Polak, nova urednica Zabavnog programa Sandra Perović, Olivera Kovačević, Jovan Memedović, Stefan Popović, Kristina Radenković, Marija Veljković, Milica Gacin i drugi.

1 / 5 Foto: ATA images

Za goste je organizovan svečani prijem, kao i projekcija digitalno obnovljene i remasterizovane "Utakmice", treće epizode legendarne serije "Više od igre", koja je snimljena u produkciji Televizije Beograd 1976. godine i deo je medijskog kulturnog blaga Srbije, koje je RTS digitalnom restauracijom očuvao za budućnost.

RTS, 65 godina RTSa
foto: Nemanja Nikolić

Radnja serije se odvija u Gradini, izmišljenoj varošici u Srbiji i prati zbivanja u periodu od 1931. do 1941. godine - veliku ekonomsku krizu, sudar sa fašizmom, partizanski ustanak... Poseban segment priče čini i rivalstvo između dva fudbalska kluba - „Građanskog" i „Radničkog", gde je loptačka igra samo povod, a suština je sve ono što je "više od igre"...

Autori serije su reditelj Zdravko Šotra i scenarista Slobodan Stojanović, a uloge tumače: Petar Božović, Nikola Simić, Žika Milenković, Ljiljana Dragutinović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mihajlo Bata Paskaljević, Pavle Vuisić, Slobodan Aligrudić i drugi.

RTS
foto: ATA images

Nakon serije najlepše melodije uz koje smo zavoleli televiziju, zajedno sa Big Bendom izvešće Beti Đorđević, Aleksandra Kovač, Bisera Veletanlić, Boris Režak i glumac Aleksandar Srećković Kubura.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:27

Voditeljka RTS van kamera je prava bomba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track