ODBIO SAM ULOGU U SERIJI "SALAŠ U MALOM RITU": Poznati glumac nije zaigrao uz ŠTIMCA, a evo da li se danas KAJE zbog te odluke
Foto: Printscreen/Youtube

Ovo možda niste znali

ODBIO SAM ULOGU U SERIJI "SALAŠ U MALOM RITU": Poznati glumac nije zaigrao uz ŠTIMCA, a evo da li se danas KAJE zbog te odluke

Kultura -

Avanture dečaka Milana Maljevića u fiktivnom banatskom selu Mali Rit, nad kojim se, tokom nemačke okupacije, nadvija strašna senka novog nemilosrdnog inspektora Šicera, osvojile su te 1976. godine srca gledalaca Telivizije Beograd.

Nastala po nagrađivanoj knjizi Arsena Diklića i u režiji Branka Bauera, serija "Salaš u Malom Ritu" plenila je pričom o odrastanju u teškom periodu Drugog svetskog rata, živopisnom galerijom likova u malom banatskom selu, ali i veštinom da se glavni negativci poput Šicera izvedu iz crno-belog okvira.

Slavko Štimac
foto: Printskrin

Tada trinaestogodišnji Slavko Štimac u ulozi dečaka Milana, rame uz rame sa zvezdama kakvi su bili Slobodan Perović, Pavle Vuisić i Renata Ulmanski, pokazao je da raste u budućeg velikog glumca, a serija "Salaš u Malom ritu" i danas predstavlja, kako je to istakao Rajko Grlić, veliku toplu priču o hladnim vremenima.

Petar Božović
foto: Kurir

"Televizija je tih godina tek bila otkrivena, a bile su samo Televizija Beograd i Televizija Zagreb. Nekada su televizijske drame bile vrh. Kad u Atelje 212 uđe neko s televizije i da tekst nekom od glumaca, kao da je dobio neku premiju. Kasnije su počele i serije. Nekako je sve to bilo normalno. Moglo se i odbijati zbog pozorišta", ovako opisuju to vreme Petar Božović za Kurir.

Miodrag Radovanović, Salaš u Malom Ritu
foto: Printscreen

On je otkrio i zašto nije bio deo ove priče.

"Odbio sam ulogu u seriji "Salaš u Malom Ritu". Radili smo "Karamazove", a ja sam igrao Aljošu. Imao sam dugu kosi i trebalo je da se ošišam, što nisam hteo. Plan je bio da igram nekog Nemca. Sećam se da je Branko Pleša sedeo pored mene i kaže više za sebe: "Ja bih se obrijao do glave i igrao". Mislim u sebi, a nisam to izgovorio naglas: "Branko, koliko si uloga odigrao možeš da radiš šta ti je volja." Nisam tada ni progovorio kako treba na sceni", ispričao je glumac.

Od delova serije "Salaš u Malom Ritu", montirana su dva televizijska filma, "Salaš u Malom Ritu" i "Zimovanje u Jakobsfeldu".

Kurir.rs

Bonus video:

03:04

PETAR BOŽOVIĆ JE OTEO DEVOJKU ORSONU VELSU! Marić o druženju sa glumcem: Bio je opasan frajer, a ona prelepa JUGOSLOVENKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track