OVI GLUMCI SU ODBILI ULOGE U SERIJI SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA: Radoš Bajić otkrio kome je ponudio da igra, a on se GORKO POKAJAO
Foto: Printskrin/Jutjub

možda niste znali

OVI GLUMCI SU ODBILI ULOGE U SERIJI SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA: Radoš Bajić otkrio kome je ponudio da igra, a on se GORKO POKAJAO

Kultura -

Serija “Selo gori, a baba se češlja” tokom svog emitovanja obarala je sve rekorde gledanosti, a jedan od najzaslužnijih svakako je glumac Radoš Bajić, koji je režiser i scenarista scerije čija se radnja odigrava upravo u njegovom rodnom selu.

Selo gori, a baba se češlja
foto: Contast studios

Serija je za vreme premijernog emitovanja obarala rekorde gledanosti u zemlji i regionu, a i danas - pet godina od poslednje epizode vlada veliko interesovanje. Publika ponovo ima priliku da uživa u dogodovštinama omiljenih likova iz sela Petlovac svake večeri na RTS.

Odbili da igraju u seriji

Kreator serije Radoš Bajić otkrio je jednom prilikom šta se dešavalo iza kulisa, kao i da je na početku u glavi imao potpuno drugačiju glumačku podelu.

Radoš Bajić
foto: Nemanja Nikolić

- Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je "Selo gori" krenulo da hara, zvao me je Lazar i zamolio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio - ispričao je glumac gostujući u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

Milašina je trebao da igra Marko Nikolić

Ipak, postoji još jedna tajna, a to je da je uloga čuvenog Milašina bila ponuđena nekom drugom, ali suđena legendarnom Mandi.

Selo Gori
foto: Printskrin/Jutjub

- Neka mi Bog oprosti, ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg "Selo gori" nikada ne bi bilo ono što jeste, neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat - rekao je glumac i reditelj.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:16

RADOŠ BAJIĆ OTKRIO U SCENIRANJU! Evo koji domaći glumci su odbili uloge u kultnoj seriji Selo gori, a baba se češlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track