NOVI SINGL I SPOT SESTARA GOBOVIĆ: "Hoću da pevam" u duhu pop muzike
Foto: Privatna arhiva

lepota je u tradiciji

NOVI SINGL I SPOT SESTARA GOBOVIĆ: "Hoću da pevam" u duhu pop muzike

Kultura -

Osam meseci od objavljivanja četvrtog studijskog albuma "Lepota je u tradiciji", sestre Marina i Marija Gobović publici poklanjaju novi digitalni singl i spot "Hoću da pevam"- u pop maniru.

Sestre Gobović
foto: Gordan Jović/RTS

- Marina je autor muzike i teksta, aranžman je uradio kompozitor Saša Milošević Mare. Iako smo se deklarisale i poznate smo kao interpretatorke tradicionalne izvorne muzike, ova kompozicija je više u duhu pop muzike. Prve reakcije publike nas ohrabruju i raduju, svedoče da smo ponovo uradile nešto lepo i zanimljivo za ljubitelje dobre muzike - kaže za Kurir Marija Gobović. Marina Gobović rekla je da muzika oplemenjuje živote:

- Muzika ima moć da nas dira" u srce i dušu", te je upravo ova teza ujedno i poruka naše nove pesme - u muzici je spas, u pesmi. Čak i u najtežim životnim okolnostima, muzika može biti lekovita i blagotvorna. Zato nas vesele komentari i prve reakcije auditorijuma i na ovu pesmujer svedoče da nas je publika razumela, da smo uspešno prenele našu poruku.

sestre Gobović
foto: privatna arhiva

Kadrovi za video spot pesme "Hoću da pevam", koju je objavio PGP RTS - snimani su na Avali, u Ruskom domu i Domu Vojske Srbije. Uz Mariju i Marinu, u spotu učestvuju i članovi KUD "Folklor je više od igre".

Sa svojim orkestrom "Gobo sisters bend", sestre Gobović nastupaju širom Srbije i regiona. Marija i Marina poznate po negovanju izvorne muzičke tradicije Balkana, vode i dečji hor "Slavujčići", pri Hramu Svetog Save na Vračaru, a pripremaju i novi album sa muzikom za najmlađe.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:51

NOVE PESME NEMAJU PORUKU, DUŠU, ISTINU Slobodan Betulić Betula: Mnogi iz neznanja upropaste, MUZIKA SE NE MANJA, VEĆ NAROD!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track