ON ME JE PRIPREMAO ZA PRIJEMNI, BIO JE STROG I PRAVIČAN, DOSTA SMO SE I SMEJALI: Glumac o filmskom uzoru pa kaže po čemu ga pamti
Foto: ATA Images

UČIO JE OD NAJBOLJIH

ON ME JE PRIPREMAO ZA PRIJEMNI, BIO JE STROG I PRAVIČAN, DOSTA SMO SE I SMEJALI: Glumac o filmskom uzoru pa kaže po čemu ga pamti

Kultura -

Na televizijskom ekranu i velikom platnu, tokom poslednje dve decenije, zaživelo je nekoliko desetina likova kojima je glumac Igor Đorđević udahnuo život, a njihovi karakteri u rasponu su od onih najemotivnijih do potpuno okorelih i surovih.

Iako je reč o lepezi izuzetno različitih sudbina, u sve njih prvak drame Narodnog pozorišta utkao je nešto zajedničko - istu energiju koju su pokrenuli njegovi dečački snovi kada je verujući u njihovo ispunjenje grabio ka svom cilju.

Igor Đorđević
foto: RTS

Iako je do sada najviše uloga pred kamerom odigrao kao negativac, Igor je u intervjuu za TV Ekran otkrio da mu `anr nije presudan kada bira role.

- Gluma je umetnost promene i uvek sam se trudio da se se u svakom žanru osećam dobro i odem do kraja. To smišljanje lika iznova, sa uvek novim pravilima, me najviše i privlači. Inače bi se sve pretvorilo u neku rutinu i bilo bi mi dosadno - rekao je glumac i priznao da mu je uzor u poslu bio Zoran Radmilović.

Priče iz Nepričave, Nebojša Glogovac, Milena Dravić, Zoran Radmilović
foto: Printscreen/Youtube

- On me je pripremao za prijemni. Bio je strog i pravičan. Dosta smo se i smejali. Naravno, sve to u mojim dečačkim snovima, u noćima kad sam spremao prijemni za glumu. Očarala me valjda Radmilovićeva sloboda pre svega. Za njega je scena bila kao prolećna livada za leptira. Toliko lakoće i lepote igre. I tom neverovatnom scenskom veštinom, od dikcije, glasa, do osvešćenog scenskog pokreta, koja učini da sve što uradi deluje tako lako i tako originalno.

Igor Đorđević
foto: Damir Dervišagić

- Ja sam to doživeo gledajući VHS snimak predstave, a pitao sam kako li je takvog čarobnjaka gledati na sceni, uživo. I kad sam svoju prvu ulogu odigrao na velikoj sceni Ateljea 212, Zoranovom igralištu, osećao sam kao da sam ušao u traku one VHS kasete. I svaki put sam igrao za njega - istakao je Igor.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

02:00

NATAŠA DRAKULIĆ O JANKETIĆU, KOSTIĆU I IGORU: Oni su moji VITEZOVI, pisaću im do kraja života šta hoće (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track