MEĐUNARODNI ŽIRI ODLUČIVAĆE O NAJBOLJIMA NA BITEFU: Festival otvara predstava Deca sunca iz Nemačke, a tu je i prateći program
Foto: Tanja Drobnak

sve je spremno

MEĐUNARODNI ŽIRI ODLUČIVAĆE O NAJBOLJIMA NA BITEFU: Festival otvara predstava Deca sunca iz Nemačke, a tu je i prateći program

Kultura -

Bitef festival održaće se od 3. do 10. oktobra, tokom trajanja manifestacije publika će uživati u komadima iz Srbije i regiona, a festival će otvoriti nemačka predstava "Deca sunca" na sceni JDP.

Međunarodni žiri

O najboljima će odlučivati međunarodni žiri sa prof. dr Anom Vujanović i dramskim piscem Žorisom Lakostom na čelu, glumicom Natašom Barbarom Grančer, scenografkinjom Iris Refercider i dramaturškinjom festivala Viner Festvohen, saopšteno je na konferenciji za medije.

Bitef, Bitef festival
foto: Tanja Drobnak

Prve večeri festivala u revijalnom delu biće izveden komad "Božanstvena komedija" Franka Kastrofa. Za gran-pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu "Jovan Ćirilov" boriće se predstave "Zbogom, Lindita" (Grčka), opera-performans "Sunce i more" (Litvanija), "Raspevana mladost" (Mađarska), "#Jeanne" (Švedska), "Wakatt" (Belgija, Burkina Faso), kao i domaće produkcije "Želja da se napravi čvrsta istorija završiće se neuspehom" i "Kao i sve slobodne djevojke".

Bitef, Bitef festival
foto: Tanja Drobnak

Pored glavnog programa, Nikita Milivojević je skrenuo pažnju i na prateći program 57. Bitefa, koji čine Susreti sa autorima, Bitef polifonija i Cirkobalkana. Cilj festivala je da i ove godine ponudi i razvije teorijski diskurs koji će pratiti selekciju glavnog programa. Tim povodom prof. dr Ana Vujanović održaće predavanje "Od proleterijata do prekarijata - i nazad!"

Onlajn prodaja ulaznica sa popustom od 20% traje sve do 10. septembra u 23:59 časova. Posle tog datuma ulaznice će na sajtu festivala moći da se kupe sa popustom od 10%. Po redovnim cenama ulaznice će od 11. septembra moći da se kupe i na blagajni Bitefa.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:07

LEPA BRENA FENOMEN: Od zvezde do USPEŠNE BIZNISMENKE! Evo kako se TRANSFORMISALA njena karijera (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track