ZBOG OVOG POTEZA NE MOŽETE DA NE VOLITE HOLIVUDSKOG GLUMCA: Dolazi ponovo u SRBIJU i to lepim povodom
Foto: Rojters/ Jean-Paul Pelissier

Džon Sevidž gost Novi Sad film festivala

ZBOG OVOG POTEZA NE MOŽETE DA NE VOLITE HOLIVUDSKOG GLUMCA: Dolazi ponovo u SRBIJU i to lepim povodom

Kultura -

Holivudski glumac Džon Sevidž, zvezda filmova "Lovac na jelene" i "Kosa", vraća se u Novi Sad, i to povodom prvog izdanja Novi Sad film festival, koji će obojiti kraj septembra, najavili su organizatori.

Slavni umetnik biće počasni gost festivala, strani laureat za doprinos filmskoj umetnosti internacionalnoj kinematografiji, kao i predsednik žirija takmičarske selekcije Best Pitch, koja je važan deo Industri programa. Sevidž će tokom svog boravka održati i predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Skupština Srbije, Glumac, Džon Sevidž, Film Povratak, Tri Prsta
foto: Dragana Udovičić

Glumac je 2017. našao je vremena da poseti Beograd i Dom Narodne skupštine. Njegov domaćin bio je narodni poslanik SPO Žika Gojković. Sevidžu je društvo pravio i glumac Lazar Rajić, poznatiji kao Lazar Rokvud, a njih dvojica prošetali su parlamentom s generalnim sekretarom Skupštine Svetislavom Bulajić. Sevidž je došao opušteno obučen, u farmerkama, patikama i bajkerskoj jakni, i bio je vrlo neposredan i raspoložen. Slikao se i pravio selfije s prisutnima, sve vreme držeći dignuta tri prsta. Posetio je tada iz Zvezdu. On je u Srbiji snimio dva filma "Bićemo prvaci sveta", i "Povratak".

Džon Sevidž
foto: Crvenazvezdafk.com

U okviru Industri programa, Novi Sad film festival raspisao je konkurs za regionalnu takmičarsku selekciju Best Pitch, posvećenu onim filmskim projektima čija je realizacija već u toku, kako bi dobili podršku za svoje uspešno finale. Selekcija podrazumeva dugometražne igrane filmske projekte mladih reditelja iz regiona, a nagrada je milion dinara.

Publika će u okviru Novi Sad film festivala od 21. do 24. septembra gledati internacionalne autorske filmove, filmske omaže kultnih reditelja, eko-filmove i druga filmska ostvarenja koje nije imala priliku da vidi dosad.

Kurir.rs

Bonus video:

02:35

MIROSLAV ILIĆ PREPLAVLJEN EMOCIJAMA ZBOG ČUVENOG KOMPOZITORA: Odrastao sam u njegovom krilu, izgradio me je kao pevača i čoveka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track