U JEKU SLAVE NAPUSTIO SRBIJU: Očarao Violetu u BOLJEM ŽIVOTU, evo GDE JE DANAS i šta radi advokat Milićević, ćerka mu glumica
Foto: Printscreen YouTube

možda niste znali

U JEKU SLAVE NAPUSTIO SRBIJU: Očarao Violetu u BOLJEM ŽIVOTU, evo GDE JE DANAS i šta radi advokat Milićević, ćerka mu glumica

Kultura -

Serija "Bolji žiovt" ušla je u legendu domaće kinematografije, a publika je može pogledati na Kurir televiziji svakog radnog dana u 10.00.

Svakodnevna dešavanja porodice Popadić od 1987. do 1991. pratilo je više miliona gledaoca širom Srbije i okolnih zemalja.

Bolji život, serija Bolji život
foto: Printscreeen/Youtube/RTS

U glavnoj ulozi je petočlana beogradska porodica Popadić (muž, žena, dva sina i kćerka). Oni se sukobljavaju sa svakodnevnim problemima u društvu. U ulozi glavnog junaka, Dragiše Popadića, glave porodice Popadić, jeste Marko Nikolić.

Njegovu suprugu Emiliju glumi Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu Boris Komnenić, mlađeg Bobu Dragan Bjelogrlić, a kćerku Violetu Lidija Vukićević.

Muke porodice Popadić

Zaplet priče počinje testmentom Gigine sestre, koja ostvalja milione Violeti, Saši i Bobi, ukoliko ispune odrđene uslove. I dok je Saša trebao da nađe posao, Boba da završi srednju školu, pred Violetu se našao malo teži zadatak.

Bolji život, serija
foto: Arhiva Klasik TV

Violeta Popadić dobiće pozamašnu cifru ukoliko se uda, a kako bi se dočepala novca, ona kreće u potragu za mužem. Međutim, sreću u ljubavi čini se kao da nije imala, tako poznaje Đan Karla Marotija (Lane Gutović), a u brak ulazi sa doktorom Ivo Lukšićem (Aljoša Vučković) od koga se kasnije razvodi.

Tokom razbvoda ona upoznaje advokata Dejana Milićevića (Milan Štrljić), koji se ubrzo zaljubljuje u lepu Violetu Popadić.

Ko je Milan Štrljić?

Milan Štrljić
foto: Printscreen YouTube

Štrljića smo takođe gledali i u "Lutalici" uz Lidiju Vukićević, kao i u "Suncokretima". Uloga u "Boljem životu" donela mu je veliku slavu, ali ne i mnogo novca.

- Često vidim na Klasiku TV neki svoj stari film. Mnogo sam stvari napravio, pogledajte samo „Bolji život“ koliko se reprizira - rekao je ranije za Kurir Milan Štrljić.

Milan Štrljić
foto: Printscreen YouTube

Blistavu karijeru u Srbiji, ovog velikog zavodnika, prekinuo je rat, koji je brzo zahvatio celu Jugoslaviju.

Kada je počeo građanski rat u Jugoslaviji, vratio se u rodnu Hrvastku. Zaigrao u nekoliko filmova hrvatske produkcije, a onda 2002. postao prvi čovek pozorišta u Splitu.

Milan Štrljić
foto: Printscreen YouTube

Ali je uspeo da se pre nekoliko godina vrati na naše male ekrane, u seriji "Kud puklo da puklo", koja se prikazivala od 2014. do 2016. i u kojoj je igrao Mileta Gavrana.

Naslednica

Milan Štrljić je u braku sa balerinom Slavicom Štrljić dobio ćerku Ivu Štrljić, koja je glumica i spisateljica. Od mame je nasledila vitku liniju, a od oca talenat za glumu. Prepoznatljiva Iva izdvojila se svojim posebnim stilom.

Milan Štrljić
foto: PRVA Tv ALeksandad Krstović

Milan Štrljić podržava svoju ćerku Ivu u odluci da se, pored glumce, bavi i spisateljskim radom.

- Iva je odmalena imala sklonosti ka pisanju. Drago mi je što je prepoznala svoj talenat. Ona je nasledila moju umetničku crtu. Teško da ću igrati nekad s njom. Deli nas tolika udaljenost - otkrio je ranije u intervjuu za Kurir.

Iva Štrljić
foto: Printscreen/Instagram

Iva Štrljić otrkila je i jednu zanimljivu anegdotu iz vremena kada je njen otac snimao sa Lidijom Vukićević.

Lidija Vukićević, ženidba, Iva Štrljić, Milan Štrljić, Bolji život
foto: Instagram

- Tokom snimanja "Boljeg života" tata bi donosio tekst kući, a ja sam čitala epizode unapred nadajući se da će se Viki ipak udati za advokata Milićevića, jer Viki je moja prijateljica, a advokat Milićević mi je tata. I danas, kada imam mnogo više od sedam godina, i dalje bih i s temperaturom 40 došla da se vidim s njom - rekla je u jednom intervjuu Iva.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:17

Bolji život - isečak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track