LEPA GLUMICA JE SESTRIČINA DANE DRAŠKOVIĆ: Vratila se na scenu nakon rođenja drugog deteta, a evo kako sada izgleda (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

Ovo možda niste znali

LEPA GLUMICA JE SESTRIČINA DANE DRAŠKOVIĆ: Vratila se na scenu nakon rođenja drugog deteta, a evo kako sada izgleda (FOTO)

Kultura -

Beogradsko dramsko pozorište nastavlja s premijerama, a za petak veče zakazano je prvo izvođenje "1984" Džordža Orvela u scenskom čitanju španske rediteljke Alije Luke.

U predstavi igraju Ljubinka Klarić, Nataša Marković, Paulina Manov, Nada Macanković, Pavle Pekić, Ljubomir Bulajić, Miki Damjanović, Ivan Zablaćanski, Stefan Radonjić, Amar Ćorović, a specijalni gost je Branka Katić.

Nada Macanković
foto: ATA images

BDP svoj repertoar bazira na čitanju romana u teatru, a Orvelova "1984" jedno je od najpoznatijih dela u svetskoj književnosti. Na scenu se i nakon porođaja vraća Nada Macanković. Ona je pre godinu i po dana rodila drugo dete. Glumu je diplomirala 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Biljane Mašić.

Sa njom su studirali Kalina Kovačević, Miloš Đuričić, Nemanja Jokić, Radovan Vujović, Milena Nikolić, Ana Marković, Marija Karan, Nikola Rakočević i Marina Lazarević.

Prve zapaženije uloge ostvarila je u televizijskim serijama "M(j)ešoviti brak" i "Ljubav, navika, panika" te filmu "Mi nismo anđeli 3".

Nada Macanković
foto: ATA images

Nada nije jedina javna ličnost u svojoj porodici. Njena tetka je Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića. Dramska umetnica je u braku sa srpskim odbojkašem Bojanom Janićem, a rešila je i da uzme njegovo prezime.

Nada Macanković
foto: Dragan Kadić

- Nisam tip žene koja bi mogla da se bavi samo kuvanjem i kućom i trudila sam se da uvek imam nešto svoje, da Bojana ne opterećujem previše, a da se i ja osećam dobro. Zbog toga sam i zadržala uloge u predstavama, pošto je pozorište moja najveća ljubav - izjavila je svojevremeno Nada za Gloriju.

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

Vuk Drašković otkrio zbog čega Medlin Olbrajt mrzi Srbe i zašto joj je poljubio ruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track