KRITIKA HVALI NOVI FILM KENETA BRANE: Duhovi u Veneciji su dovoljno zastrašujući, a imaju malo više sofisticiranosti i intrige
Foto: Promo

stigli i u srbiju

KRITIKA HVALI NOVI FILM KENETA BRANE: Duhovi u Veneciji su dovoljno zastrašujući, a imaju malo više sofisticiranosti i intrige

Kultura -

U bioskope širom Srbije stigli su "Duhovi u Veneciji" reditelja i glavnog glumca Keneta Brane. Svetska kritika uveliko piše o filmu snimljenom prema motivima knjige Agate Kristi "Uoči svih svetih", još jednog njenog dela u kom je centralni lik čuveni detektiv Herkul Poaro.

duhovi u Veneciji
foto: Promo

- Izgleda da su "Duhovi u Veneciji" uhvatili suštinu onoga što delo Agate Kristi čini vanvremenskim - navodi se u jednom prikazu, kao i to da je "glumačka ekipa, koja uključuje Mišel Jeo, Tinu Fej, Džejmija Dornana, Keli Rajli i Kamilu Kotin, pružila odmerene uloge, izbegavajući teatralnost, koja ponekad može da naškodi adaptaciji misterije".

Duhovi u Veneciji
foto: Promo

Prestižni Varajeti piše da je Brana vešto iskoristio mamac misterije, i ispred i iza kamere, da publici predstavi zabavu koja je podjednako jeziva i otmena.

- Na kraju krajeva, film "Duhovi u Veneciji" je dovoljno zastrašujuć, bilo da ste zainteresovani za to da vam se tresu pantalone ili za malo viši nivo sofisticiranosti i intrige - piše u prikazu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track