SERGEJ POLUNJIN ORGANIZUJE TRADICIONALNO HUMANITARNO VEČE U BEOGRADU: Svetska zvezda baleta prikupiće sredstva za najtalentovanije
Foto: Fabrika

lep gest

SERGEJ POLUNJIN ORGANIZUJE TRADICIONALNO HUMANITARNO VEČE U BEOGRADU: Svetska zvezda baleta prikupiće sredstva za najtalentovanije

Kultura -

Fondacija Sergej Polunjin u saradnji sa agencijom Fabrika, 17.Septembra, u 19.30h, na velikoj sceni Narodnog pozorišta, organizuje tradicionalno, humanitarno veče "Sergei i prijatelji". Cilj je prikupljanje sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije Sergei Polunin.

Fondacija se bavi produkcijom spektakularnih baletskih predstava čije se premijere održavaju na najprestižnijim bletskim scenama širom sveta, ali i poboljšanjem kreativnog okruženja baletana i svih drugih izvođačkih umetnika.

Stipendista fondacije Đorđe Kalinić
Stipendista fondacije Đorđe Kalinićfoto: Fabrika

Njihov cilj nije samo ulaganje u produkciju baletskih predstava, već pre svega u talentovanu decu koju prepoznaje Sergej Polunjin i koja zahvaljujući podršci Fondacije u školovanju postaju zvezde u usponu.

Sergej Polunjin

Polunjin je rođen u Ukrajini 1989. godine. Osvojio je planetu svojim nastupima sa gotovo svim najvećim svjetskim baletskim ansamblima. Karijeru je započeo 2006. godine, a sa 19 godina je postao najmlađi prvak Londonskog kraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće, a potom i direktor.

Nastupao je i u Milanskoj skali, Londonskom Royal Albert holu, Boljšoj teatru, Pozorištu Stanislavski u Moskvi i brojnim drugim najpresižnijim baletskim scenama širom planete.

Segej Polunjin
Segej Polunjinfoto: Fabrika

Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova i približi pravim ljubiteljima umetnosti.

Za Polunjina kažu da je idealan spoj 3 najveća umetnika u istoriji baleta, Miše Barašnikova, Vaclava Nižinskog i Rudolfa Nurejeva. Fondaciju je osnovao 2017, godinu dana nakon pto je postao državljanin Srbije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:32

BALET KO TO TAMO PEVA U ZAGREBU Cela sala peva uz hit Za Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track