HOLIVUDSKI GLUMAC NA PROJEKCIJI SRPSKOG FILMA KRISTINA: Nakon velikog uspeha na festivalima, ostvarenje KONAČNO STIGLO U BIOSKOPE
Foto: Promo

KONAČNO U BIOSKOPIMA

HOLIVUDSKI GLUMAC NA PROJEKCIJI SRPSKOG FILMA KRISTINA: Nakon velikog uspeha na festivalima, ostvarenje KONAČNO STIGLO U BIOSKOPE

Kultura -

Višestruko nagrađivani srpski film "Kristina" sinoć je imao svoju bioskopsku premijeru u prepunoj sali bioskopa Arena Cineplex u Novom

Sadu. Filmsku ekipu, koja je prošetala crvenim tepihom publika je na kraju filma pozdravila petominutnim aplauzom. Prepuna sala bioskopa vrvela je od sjajne energije koju je upotpunio i holivudski glumac Džon Sevidž.

film Kristina
foto: promo

- Lepo je videti prepunu salu i čuti da se film dopao publici. Čast mi je što je film pogledao i Džon Sevidž koji mi je rekao da mu je film jako prijao i da je zadivljen načinom na koji film komunicira na emotivnom nivou i da baš zbog te emotivnosti i obožava Srbiju - rekao je reditelj Nikola Spasić, koji je za svoj rad dobio nagradu na prestižnom filmskom festivalu u Sevilji za najboljeg reditelja u usponu.

film Kristina
foto: promo

U pitanju je veoma emotivan film o Kristini, prelepoj ženi srednjih godan koja pokušava da razume samu sebe koristeći alternativne metode u nadi da će tako pronaći smisao svog života. Daleko od svojih najbližih, zarađuje za život žudeći da pronađe ono što joj je oduvek nedostajalo: nekoga ko će je voleti onakvu kakva jeste.

film Kristina
foto: promo

Kako scenaristkinja Milanka Gvoić kaže, film je inspirisan stvarnom ličnoću ali nije zasnovan na stvarnim događajima nego su oni plod imaginacije i čine okvir u kom je mogla da se bavi pitanjem ljudske potrebe za bezuslovnom ljubavi. Kristina Milosavljević koja u filmu glumi samu zaista je transroda osoba i u filmu su prikazana njena autentična ideološka i verska uverenja.

film Kristina
foto: promo

Poseban doživljaj je nestvarno lepa filmska fotografija za koju je zaslužan direktor fotorgafije Igor Lazić. U filmu pored Kristine Milosavljević glume i Jelena Galović, Gordana Đurđević Dimić i Livia Banka.

film Kristina
foto: promo

Svetsku premijeru film je imao prošle godine na festivalu FID Marsej u Francuskoj i tom prilikom je dobio nagradu za najbolji prvi film. Nakon toga su usledili festivali širom sveta i do sada šest osvojenih međunarodnih priznanja. Po Evropi i svetu nastavllja se festivalski život filma Kristina ali i pred toga domaća publika ga od 21. septembra može pogledati u Cineplexxu Ušće, Areni Cineplex, Tuckwood Cineplexx, Art bioskop Kolarac, UK Parobrod i drugim bioskopima širom Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track