JA SAM JAKA ŽENA I TAKVIMA SAM OKRUŽENA: Naša glumica ponovo će se naći u ulozi slavne Srpkinje, a ovo ju je NAUČILA GLUMA
Foto: Nebojša Babić

ISKRENO

JA SAM JAKA ŽENA I TAKVIMA SAM OKRUŽENA: Naša glumica ponovo će se naći u ulozi slavne Srpkinje, a ovo ju je NAUČILA GLUMA

Kultura -

Glumica Vanja Milačić kojoj je pripao zadatak da se likom čuvene slikarke Nadežde Petrović bavi i u monodrami i u seriji "Vreme zla", za TV Ekran govori o tome na koji način se bavila oživljavanjem jedne tako značajne istorijske ličnosti.

Pridružili ste se ekipi serije "Vreme smrti". Šta možete da otkrijete o svojoj ulozi?

Vanja Milačić, Ivana Vujić
foto: Rajko Simić

- Priča se nastavlja i prati treći deo romana Dobrice Ćosića. Radnja serije smeštena je u Valjevu, tačnije u njihovoj bolnici i obrađuje period kada je slikarka Nadežda Petrović, koju igram, radila tamo kao bolničarka. Obrađeno je nekoliko poslednjih dana njenog života.

Da li je veća odgovornost tumačiti istorijsku ličnost?

- To je dosta delikatan zadatak, ali sam imala mogućnost da imam svoju interpretaciju i u tome mi je pomogao reditelj Ivan Živković. Radili smo na tekstu i sve smo saželi u jednu zanimljivu ulogu.

Nadežda Petrović
foto: Printscreen/RTS

Ovo nije prvi put da tumačite Nadeždin lik. Da li vam je ova interpretacija bila lakša, s obzirom na to da ste se već upoznali s njenim životom?

- Igrajući u monodrami, dosta sam naučila o njoj i njenom životu. Bilo mi je mnogo lakše jer nisam išla od početka, već sam apsolvirala sve što sam ranije znala. U mojoj monodrami obrađujem Nadeždin život od detinjstva do smrti, a u seriji "Vreme smrti" samo poslednje dane.

Udahnuli ste život brojnim jakim ženama. Koliko ste često imali priliku da se sretnete sa takvim likovima u privatnom životu?

Vanja Milačić
foto: Nebojša Babić

- Ja sam jaka žena i okružila sam sebe takvim ženama. Većina njih je iz javnog života, jer se bavim takvim poslom, ali verujte da su jake žene svuda oko nas. Jedan primer je Madlena Cepter. Ona je divna žena i to što radi za kulturu je neverovatno.

Čemu vas je naučila gluma?

- Životu i unutrašnjem miru. Privilegija je baviti se glumom i živim ovaj posao na svoj način.

(Kurir.rs/TV Ekran)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track