OTPEVALA VELIKI HIT DŽANUM ZA JUŽNI VETAR: Njeno ime je Teja Dora, a da postane pevačica krivac je poznata muzička PORODICA
Foto: Marina Lopičić

OTPEVALA VELIKI HIT DŽANUM ZA JUŽNI VETAR: Njeno ime je Teja Dora, a da postane pevačica krivac je poznata muzička PORODICA

Kultura -

Talentovana Teodora Pavlovska, umetničkog imena Teja Dora, otpevala je hit "Džanum" koji je bio uvodna tema serije "Južni vetar: Na granici".

Teodora Pavlovska, Teya Dora
foto: Marina Lopičić

Mlada umetnica piše i za druge izvođače, a razapeta je između Amerike i Srbije. Ona je, inače, jedan je od najmlađih balkanskih stipendista čuvenog Berkli koledža u Bostonu.

- U našoj kući slušali su se grupa Kvin i Bitlsi, a posle malo i Britni Spirs. Završila sam osnovnu i srednju muzičku školu u Beogradu, a Berkli sam upisala sa 17 godina. U Americi sam provela četiri godine, gde sam i počela da pišem svoju muziku - pričala je svojevremeno za Kurir nova nada domaće muzičke scene.

Teodora Pavlovska, Teya Dora
foto: Marina Lopičić

Pored klavira, Pavlovska je završila i solo pevanje, ali nije želela da nastavi da se bavi klasičnom muzikom.

- Mislila sam da je Amerika pravi put za mene. U mojoj školi bila je audicija za Berkli. Pevala sam "Girl on fire" Ališe Kiz i prošla. Bez stipendije ne bih mogla to sebi da priuštim. Semestar na Berkliju košta 20.000 dolara. Godišnje ima tri obavezna i letnji semestar. Za samo jednu godinu treba oko 70.000 dolara.

Milan Laća Radulović, Aleksandar Radulović Futa, Marina Tucaković
foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Ana Paunković

Teodori su u pisanju prvih tekstova pomagali Milan Radulović Laća i njegova majka Marina Tucaković.

- Kad je Marina čula stih "Ko suze lije, ko šampanjac pije", rekla mi je da zvuči kao da ga je ona sama napisala. Porodica Radulović me je na neki način nagovorila da počnem da se bavim pevanjem. Imam Marininu podršku, što mi puno znači - kaže Teodora.

Kurir.rs/ Lj. Radanov

Bonus video:

21:23

KOJA KAZNA ČEKA MALOLETNIKA KOJI JE OKAČIO JUŽNI VETAR NA JUTJUB

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track