MIODRAG DRAGIČEVIĆ JECAO NA SAHRANI JAGOŠA MARKOVIĆA: Bjelin sin ga držao, potresne scene na poslednjem ispraćaju reditelja (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

TUGA

MIODRAG DRAGIČEVIĆ JECAO NA SAHRANI JAGOŠA MARKOVIĆA: Bjelin sin ga držao, potresne scene na poslednjem ispraćaju reditelja (FOTO)

Kultura -

Mladi glumac Miodrag Dragičević potpuno se slomio od bola na sahrani proslavljenog reditelja Jagoša Markovića, koji je preminuo iznenada u 58. godini.

Na večni počinak je Jagoša Markovića ispratilo na stotine kolega iz sveta umetnosti, a Miodrag Dragičević se potpuno slomio i nije mogao da prestane da plače i jeca.

Njega je sve vreme tešio Aleksej Bjelogrlić.

sahrana, Jagoš Marković, sahrana Jagoša Markovića
foto: Nemanja Nikolić

Jagoš Marković sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Gotovo cela glumačka i umetnička srpska scena došla je na poslednji ispraćaj proslavljenog reditelja.

1 / 11 Foto: Nemanja Nikolić

Na sahranu Jagoša Markovića došlo je mnogo poznatih ličnosti iz sveta kulture, među kojima su Andrija Milošević, Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Seka Sablić, Branimir Popović, Sandra Bugarski...

Komemoracija Jagošu Markoviću takođe je održana danas u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde su se od čuvenog reditelja oprostile kolege, porodica i brojni poštovaoci njegovog rada.

Jagoš Marković, sahrana, sahrana jagoša Markovića
foto: Nemanja Nikolić

Podsećamo, Jagoš je prvu predstavu režirao sa 12 godina, nakon čega je nastavio da stvara čuvene predstave.

Radna energija Jagoša Markovića bila je izuzetna, a svaka predstava sa njegovim potpisom bila je posebna priča koja je izazivala različite reakcije. Njegovo stvaralaštvo uključuje hvaljene naslove kao što su adaptacije klasika "Pokondirena tikva", "Gospođa ministarka", "Hasanaginica", "Učene žene", “Gospoda Glembajevi” i mnoge druge.

Iza sebe je ostavio dva braka, sa Aleksandrom Glovacki i glumicom Vanjom Milačić, i dve ćerke.

(Kurir.rs)

.

Bonus video:

05:11

Govor Branimira Popovića na sahrani Jagoša Markovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track