EKRANIZUJE SE POSLEDNJA PRIČA GORANA PASKALJEVIĆA: Počelo snimanje filma "Mačji krik", a u glavnoj ulozi poznati glumac
Foto: EPA Nacho Gallego

konačno

EKRANIZUJE SE POSLEDNJA PRIČA GORANA PASKALJEVIĆA: Počelo snimanje filma "Mačji krik", a u glavnoj ulozi poznati glumac

Kultura -

Tri godine je prošlo od smrti reditelja Gorana Paskaljevića, a konačno je počelo snimanje filma po njegovom scenariju "Mačji krik". Ekipa se trenutno nalazi u Požarevcu, gde će provesti mesec dana. Paskaljević je na scenariju ove neobične priče radio s književnikom Đorđem Sibinovićem.

Đorđe Sibinović, Goran Paskaljević
foto: Privatna Arhiva

Filmski centar Srbije je projekat za film "Mačji krik" podržao 2018. godine, a nakon Paskaljevićeve smrti njegovi sinovi i naslednici kuće "Nova film" Vladimir i Petar odlučili su da nastave s produkcijom, kao i da film režira srpsko-kanadska rediteljka Sanja Živković. Njen prvi dugometražni igrani film "Easy Land" s Ninom Kiri i Mirjanom Joković u glavnim ulogama premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Jasmin Geljo, Sergej Trifunović
foto: Bojan Nikolić

Inače, "Mačji krik" je dirljiva istinita priča o radniku i njegovoj supruzi koji se bore za starateljstvo nad sopstvenom unukom. Film se bavi temom roditeljske odgovornosti, opstanka i univerzalne bezuslovne ljubavi. Glavnu ulogu tumači bosansko-kanadski glumac Jasmin Geljo, poznat po predstavi "Audicija" i filmovima "Zemlja mrtvih" i "Napad na policijsku stanicu broj 13", a njegove partnerke su Andrijana Đorđević i Sanja Mikitišin. Ostale uloge u filmu igraju Marija Škaričić, Sergej Trifunović, Srđan Miletić, Denis Murić, Sanja Krajno, Vesna Paštrović Šašić...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track