LANE GUTOVIĆ JE NARUČIVAO 40 KAFA PRE PROBE: Slavni glumac umeo je da se SNAĐE U SVAKOJ SITUACIJI, a ovo je bio glavni razlog
Foto: Dado Đilas

hit priča

LANE GUTOVIĆ JE NARUČIVAO 40 KAFA PRE PROBE: Slavni glumac umeo je da se SNAĐE U SVAKOJ SITUACIJI, a ovo je bio glavni razlog

Kultura -

Udruženje dramskih umetnika Srbije predstavilo je u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu monografiju "Milan Gutović", koji je posthumno dobio Dobričin prsten.

O knjizi su, pored autorke Tatjane Nježić, govorili i njegove kolege i prijatelji Jelisaveta Seka Sablić, Tatjana Mandić Rigonat, Petar Božović, profesor Stanko Crnobrnja, Jug Radivojević i Nebojša Dugalić.

monografija Lane Gutović
foto: ATA images

Tom prilikom, otkrili su mnoge zanimljivosti iz života čuvenog glumca i velikog komičara, Milana Laneta Gutovića.

- Opšte je poznato da Lane nije voleo da uči tekst. Sećam se, radili smo predstavu "Laži i paralaži" i uvek je govorio ne treba nam toliko teksta, daj da skinemo i skratimo. Probe su se svodile na to da on naruči 40 kafa, iako je bila mala podela.

monografija Lane Gutović
foto: ATA images

Mi bi ga gledali zbunjeno, a on bi govorio: "Neka nam se nađe". Nekim pričama bi nas odvodio od glavnog toka i samo bi posle nekih 40 minuta pitao "Da li mogu da idem? Dosta je".

Dešavalo mu se i da je umeo da preskoči poneku repliku i predstava nikada ne bi trajala isto. Nekada bi je skratio i na 40 minuta. Njemu se sve moglo, a talentu se prašta sve. Bio je čaroban i neko ko bi za svoje prijatelje uradio sve - ispričao je Jug Radivojević i nasmejao do suza prisutne.

Milan Lane Gutović
foto: Damir Dervišagić

Podsećamo, legendarni glumac preminuo je 25. avgusta 2021. u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešću, a prema svojoj poslednjoj želji, nije sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track