NOVOSAĐANI NAPRAVILI PRVI TAMBURAŠKI MJUZIKL: Na scenu Pozorišta mladih stiže "Palo inje, pao sneg"
Foto: Srđan Doroški

premijera

NOVOSAĐANI NAPRAVILI PRVI TAMBURAŠKI MJUZIKL: Na scenu Pozorišta mladih stiže "Palo inje, pao sneg"

Kultura -

Tamburaški mjuzikl "Palo inje, pao sneg" biće premijerno izveden u petak uveče na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu. Inspirisan tekstom Vanje Čobanova, koji je adaptirao neprikosnoveni majstor melodrame Stevan Koprivica, predstavu je režirao Darijan Mihajlović.

Pozorište mladih Novi Sad, Tamburaši, Mjuzikl
foto: Srđan Doroški

Gledaćemo ljubavnu priču između tenora i soprana u koju se umeša jedan bariton, a kako izgledaju ljubav i sve njene prepreke u ovom slučaju, pričaće nam glumci: Vanja Jovanović, Darko Radojević, Kristina Savkov, Aleksa Ilić, Ivan Đurić i Saša Stojković. Tek naizgled poznatoj ljubavnoj priči - o dvoje koji se vole, a treći je tu da im pobrka konce - ton će davati muzika Jovana Adamova koju će uživo izvoditi tamburaška banda Velos.

Pozorište mladih Novi Sad, Tamburaši, Mjuzikl
foto: Srđan Doroški

- Pre dve-tri godine napisao sam dvadesetak numera na odabrane stihove Vanje Čobanova. Namera je bila da preplavimo medije novom građanskom muzikom. Da kultivišemo estradu. Dok je Danilo Ninković s tamburaškim ansamblom Velos snimao demo snimke, osetio sam da mnoge pesme mogu da pripadaju zajedničkoj priči. Predložio sam Vanji Čobanovu da on tu priču osmisli i poveže već snimljene pesme. U roku od nedelju dana imali smo gotov mjuzikl - tamburaški mjuzikl. Likovima su udahnuli karakter i život fantastični glumci Pozorišta mladih iz Novog Sada - kaže Adamov.

Jovan Adamov
foto: Dragana Udovčić

Kostimografkinja je Milica Grbić Komazec, scenografkinja Vesna Popović, a koreografkinja Ista Stepanov.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track