NOVA PREDSTAVA OTVARA POZORIŠNU SEZONU U ZVEZDARA TEATRU: Režiju i tekst potpisuju slavni glumci u glumačkoj podeli i mlada zvezda
Foto: Nikola Vukelić

ne propustite

NOVA PREDSTAVA OTVARA POZORIŠNU SEZONU U ZVEZDARA TEATRU: Režiju i tekst potpisuju slavni glumci u glumačkoj podeli i mlada zvezda

Kultura -

Novu pozorišnu sezonu u Zvezdara teatru otvoriće u subotu premijera komada "Kuća" Voje Brajovića, po tekstu Nebojše Cileta Ilića. Ova predstava donosi priču o dolascima i ostancima, koju na emotivan način pripovedaju deda, otac i ćerka.

- Uvek me je interesovao pojam "stranstvovanja". Na gostovanjima u Kanadi često sam razgovarao sa svojim domaćinima, čiji me je status inspirisao. Razmišljao sam kako bih ja podneo činjenicu da budem stranac. Svet se toliko brzo menja da ne stižem da prihvatim te promene, pa se često i sam osećam kao stranac - istakao je Nebojša Ilić.

Savremeno doba prožeto je čestim selidbama, ali i pitanjem šta je i gde je dom.

predstava Kuća, Branimir Brstina, Ivana Zečević, Nebojša Cile Ilić, Voja Brajović
foto: Boško Karanović

- Nije najveća nesreća našeg naroda što je bio 500 godina pod Turcima, već što je najveći period morao da se seli. To nas vraća na to da se stalno pitamo gde je i šta je naša kuća. Stalno je tražimo i imamo želju da budemo u svojoj kući. Nismo pravili predstavu u želji da ikoga impresioniramo, jer će pozorište u takmičenju sa cirkusom izgubiti, već da bismo se zamislili - dodao je Brajović.

Strog, ali šarmantni deda, kako je svoj lik opisao Branimir Bristina, pokušaće da pomogne mlađima da pronađu svoje mesto pod zvezdama.

- U ovoj predstavi tumačim dedu. To je onaj koji se pravi da sve zna ne bi li u mlađima probudio želju da nešto nauče. Deda ima veze sa učenjem. Stalno mi je u glavi da čovek nikada ne zatvori školsku torbu i kaže da je škola završena. Iz te male igre, gde sam imao priliku da učim od Voje Brajovića, osmislio sam strogog i šarmantnog dedu, koji će možda i naterati mlade da uče - zaključio je glumac.

Pored Brstine, u glumačkoj podeli su Ivana Zečević i Nebojša Ilić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track