NE ZNAM ŠTA IM JE MERILO USPEHA, DOBAR SAT NA RUCI ILI DIPLOMA? Glumica o izazovima u majčinstvu i tome kako gaji SINA tinejdžera
Foto: Ana Paunković

SUočena s realnošću

NE ZNAM ŠTA IM JE MERILO USPEHA, DOBAR SAT NA RUCI ILI DIPLOMA? Glumica o izazovima u majčinstvu i tome kako gaji SINA tinejdžera

Kultura -

Prethodnu televizijsku sezonu glumica Anja Mandić ispratila je ulogama dvema potpuno različitih doktorki.

Plastičnog hirurga Viktoriju Marić oživela je u komediji "Radio Mileva", a pedijatra Lidiju u seriji "Azbuka našeg života". Dok se iščekuju nastavci obe serije, Anja se u razgovoru za TV Ekran osvrnula i na ulogu bankarke u seriji "U klinču" koja joj je donela novi izazov. Uz svoju profesiju, ta Marija Petrović koju igra je i majka jedne tinejdžerke.

Anja Mandić
foto: Ana Paunković

Bio je to povod da Anja napravi paralelu sa svojim privatnim životom. Naime, glumica je majka takođe tinejdžera Andrije, kojeg je dobila u braku s kolegom Miloradom Mandićem Mandom.

Na pitanje da li je izazovnije biti majka dečaka ili devojčice u tom uzrastu, Anja je rekla:

- Veoma je izazovno i jedno i drugo. Imperativ izgleda je dominantan, deca danas svoje vrednovanje isključivo mere putem lajkova na društvenih mrežama. Odavno je važno šta ko nosi, problem je što je sve viralno i što se loši ukusi plasiraju preko mreža. Ja sam uvek za otvoren razgovor i za svaku vrstu dogovora i kompromisa. Naravno, postoje stvari koje ne dozvoljavam, odlaske na neke koncerte, na primer - opisala je Anja i dodala:

Milorad Mandić Manda, Anastasija Mandić, Anja Mandić
foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

- Ne znam ko su danas deci uzori. I ne znam šta im je merilo uspeha, da li dobar sat na ruci ili diploma. Ima dece koja žele knjigu od džeparca, i to im treba razvijati. Više su informisani nego obrazovani. Ne možemo da izbegnemo da pričamo o ratu jer živimo u vremenu kad se dešava rat. Ali, naši roditelji nisu imali potrebe zbog poverenja u sistem i školstvo da znaju ime svakog profesora, a mi treba sve to da znamo. Ne ide sve u korak jedno s drugim i tu su izazovi. Kako mama dečaka jedino sam pošteđena znanja koje su najnovije palete šminki, ali o sportu mogu da slušam beskonačno - zaključila je Anja.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track