Praznik klasične muzike u Zaječaru
Foto: Promo/Marko Daniel

Praznik klasične muzike u Zaječaru

Kultura -

Grad Zaječar je bio izuzetan domaćin spektakularnog klavirskog koncerta pijaniste Stefana Đokovića na velikoj sceni pozorišta Zoran Radmilović. Koncert koji je deo projekta "Sa Mozzartom na krilima muzike", pod pokroviteljstvom prve dame Tamare Vučić uveličao je proslavu dana grada Zaječara.

Tamara Vučić
foto: Promo/Marko Daniel

Pijanista Stefan Đoković očarao je publiku svojim virtuoznim izvođenjem klasičnih kompozicija, dok je čarobni glas soprana Nevene Đoković dodatno obogatio ovaj praznik klasične muzike.

Sala Pozorišta Zoran Radmilović bila ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je uživala u ovom izvanrednom muzičkom spektaklu.

Tamara Vučić
foto: Promo/Marko Daniel

Posebno želimo da istaknemo veliku podršku koju smo dobili od grada Zaječara i gradonačelnika Boška Ničića. Njihova podrška je bila od suštinskog značaja za uspeh ovog koncerta i dokaz da se umetnost i kultura cene i podržavaju u ovom gradu sa bogatom kulturno umetničkom tradicijom.

Tamara Vučić
foto: Promo/Marko Daniel

Sopran Nevena Đoković, mlada operska pevačica, bila je poseban gost projekta Sa Mozzartom na krilima muzike. Njen nastup na sceni je ostavio neizbrisiv utisak na publiku.

Tim projekta "Sa Mozzartom na krilima muzike" imao je priliku da istraži i divi se arheološkom lokalitetu Felix Romuliana, pod zaštitom UNESCO-a, dan nakon ovog uspešnog koncerta. Zaječar je pokazao svoju bogatu kulturnu i istorijsku baštinu.

Tamara Vučić
foto: Promo/Marko Daniel

Fondacija Mozzart, koja od samog početka sa pijanistom Stefanom Đokovićem obilazi Srbiju, pokazala je na delu društvenu odgovornost i izuzetan doprinos popularizaciji klasične muzike. Ovaj koncert u Zaječaru bio je još jedan korak u ostvarivanju humane misije da klasićnu muziku približimo svim građanima i vratimo kulturu u njen dom-dom kulture.

Tamara Vučić
foto: Promo/Marko Daniel

Prva dama Tamara Vučić zaslužuje posebno priznanje za svoju posvećenost umetnosti. Njena podrška ovom projektu je od neprocenjive važnosti. Kroz inicijativu prve dame koncerti širom naše zemlje su postali stvarnost.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali ovom koncertu i podržali misiju širenja ljubavi prema klasičnoj muzici.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track