OSEĆAM SE KAO VETERAN U GLUMI: Dve decenije nakon premijere LISICA glumica se priseća snimanja i otkriva TAJNU USPEHA SERIJE
Foto: Printscreen

intervju

OSEĆAM SE KAO VETERAN U GLUMI: Dve decenije nakon premijere LISICA glumica se priseća snimanja i otkriva TAJNU USPEHA SERIJE

Kultura -

Tačno dve decenije, koliko je prošlo od premijere serije "Lisice" Gorčina Stojanovića, koleginice Natašu Marković i Jelenu Stupljanin spojio je novi zadatak, doduše u pozorištu. Njih dve sarađuju u mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma", koji se trenutno sprema u Pozorištu na Terazijama.

Nataša Marković
foto: Damir Dervišagić

To je bio povod da se s Natašom prisetimo ove serije, koja joj je donela prvu glavnu ulogu na malom ekranu. Priča je pratila život četiri protagonistkinje Branku, Mimu, Stašu i Nadu, koje pokušavaju da pronađu ljubav, pravu i iskrenu, a usput žive svoje obične i ne tako glamurozne živote.

Kako sa ove distance gledate na seriju "Lisice"?

- Zanimljiva serija, jer su prvi put na našim prostorima četiri žene bile glavne junakinje. Pored toga, veliku draž je dala i činjenica da je serija emitovana posle pada Slobodana Miloševića. Imala je u sebi svežinu kojim je tada odisao Beograd. Bilo je to poletno vreme, puno promena i slobode u društvu. Sa svim svojim nedostacima imala je ozbiljan rejting.

Lisice, Serija, serija lisice
foto: Printscreen

Nikada nisam volela da gledam sebe na ekranu, jer sam uvek tražila zamerku. Sećam se, tad sam svašta sebi glumački zamerala, ali sada, kada naletim na neki kadar, kažem sebi da sam bila previše samokritična i da to nije bilo toliko loše.

Dve decenije kasnije srećete se ponovo s Jelenom Stupljanin. Da li ste imali priliku da ponovo sarađujete s još nekom koleginicom iz serije?

- Na prvoj probi "Žena na ivici nervnog sloma" Jelena mi je prišla, podsetila me na "Lisice" i rekla da je ovo prvi put da ponovo radimo, a zapravo smo snimale zajedno i neke scene u seriji "Slučaj porodice Bošković". Zanimljivo je da sam se sretala samo s Jelenom, ako me sećanje dobro služi.

Koliko ste se promenili od te prve velike uloge?

Nataša Marković
foto: Damir Dervišagić

- Sada se već osećam kao veteran u ovom poslu. Osećam sigurnost, ali pre svega radost. I dalje me veseli da se bavim glumom, da igram različite stvari. Imam sreću da nisam upala u fah. Onog momenta kada me ne bude veselilo neću igrati.

Čemu vas je naučila gluma?

- Zapravo je moj lični razvoj i rast dosta uticao na glumu. Sada sam zrelija, što se odražava i na glumu.

(Kurir.rs/TV Ekran)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track