BARDU DOMAĆEG GLUMIŠTA U ČAST! Svetislav Bule Goncić otvorio 32. Dane ZORANA RADMILOVIĆA u Zaječaru: "Spojio je sve naše glumce"
Foto: Zaječarsko pozorište

bio je legenda

BARDU DOMAĆEG GLUMIŠTA U ČAST! Svetislav Bule Goncić otvorio 32. Dane ZORANA RADMILOVIĆA u Zaječaru: "Spojio je sve naše glumce"

Kultura -

U Zaječaru svečano je otvoren 32. Festival "Dani Zorana Radmilovića" u čest jednog od najvećih glumaca bivše Jugoslavije, rođenog Zaječarca, Zorana Radmilovića.

Dušan Kovačević na otvaranju
Dušan Kovačević na otvaranjufoto: Promo

Direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić je na svečanosti podsetio na književno veče koje je održao akademik Dušan Kovačević i zahvalio mu na tome.

Festival je otvorio Svetislav Bule Goncić, direktor Narodnog pozorišta u Beogradu, koji važi za jednog od najmlađih glumaca koji su sarađivali sa Zoranom.

Goncić je tom prilikom istakao kako mu je drago što u sali vidi mnoga dobro poznata lica.

Dani Zorana Radmilovića
foto: Zaječarsko pozorište

- To istovremeno znači da sam i ja već mator ali to je takođe znak još nečega. Okupljamo se ili bolje reći okuplja nas Zoran Radmilović, već 32 puta. Van vremena, van svega, veliki Zoran spaja sve naše glumce koji su stvorili ove daske u svakom našem pozorištu.

Spaja veličanstvenu istoriju našeg teatra preko nas koji smo ovde danas već 32 puta sa budućim generacijama koje će doći i koje će nositi naš teatar. Hvala ti Zorane na tome.Proglašavam otvorenim Dane Zorana Radmilovića - rekao je Goncić.

Direktor zaječarskog pozorišta uručio je Buletu Gonciću keramičku statuetu Zorana Radmillovića.

Dani Zorana Radmilovića
foto: Zaječarsko pozorište

Svečanost otvaranja 32. "Zoranovih dana" upotpunio je prigodan muzički program u foajeu pozorišta, u izvođenju profesora zaječarske muzičke škole Predraga Ristića.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:29

ZORAN RADMILOVIĆ JE BIO MRGUD I ĆUTOLOG! Svetozar Cvetković ispričao smešnu anegdotu o velikom glumcu MIRA BANJAC GA JE ZVALA KLEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track