PRVI FILM ĆERKE MONIKE BELUČI U BEOGRADU: Krenula je stopama slavnih roditelja, a kažu da SVE VIŠE PODSEĆA na čuvenu glumicu
Foto: Profimedia

sve je spremno

PRVI FILM ĆERKE MONIKE BELUČI U BEOGRADU: Krenula je stopama slavnih roditelja, a kažu da SVE VIŠE PODSEĆA na čuvenu glumicu

Kultura -

Dani italijanskog filma, u okviru kojeg će se prikazivati njihova najnovija ostvarenja, održaće se od 24. do 28. oktobra u Beogradu. Tokom četiri dana trajanja ove manifestacije biće prikazano 14 ostvarenja, a gosti prvog izdanja biće autori iz Italije, sa kojima će nakon projekcija biti održani razgovori.

Festival će večeras otvoriti film "Beskrajna nedelja" Alena Paronija u MTS dvorani. Drugi dan obeležiće ostvarenje Branda de Sika "Mimi - Princ tame". Autorka Lida Patituči obratiće se publici u četvrtak nakon projekcije filma "Kao ovce među vukovima", u subotu će se predstaviti i Đinevra Elkan sa ostvarenjem "Rekao sam ti".

film beskrajna nedelja
film beskrajna nedeljafoto: promo

U okviru programa Dani italijanskog filma biće prikazan i "Sunce budućnosti" Nanija Moretija, koje je premijeru imalo na Kanskom festivalu. Još jedno poznato ime, ili pre prezime, publika će imati priliku da gleda u nedelju u filmu "Prelepo leto" rediteljke Laure Luketi.

film prelepo leto
film prelepo letofoto: promo

Naslovnu ulogu u ovom ostvarenju, nastalom po istoimenom romanu Čezara Paveza, jednu od glavnih uloga tumači mlada Deva Kasel, ćerka Monike Beluči i Vensana Kasela. U pitanju je debitanski film mlade glumice, koja je krenula stopama slavnih roditelja i oduševila publiku na Filmskom festivalu u Lokarnu.

- Najbolji način na koji bih mogla da opišem svoj lik jeste kao kad prigušeno svetlo peče oči. Mnogo sam naučila o sebi radeći na ovom filmu. Moram dublje da istražim svet filma kako bih razumela likove na koje želim da se fokusiram, a roditelji su me savetovali da se zabavim u tom procesu - rekla je Deva Kasel, koja sa godinama sve više podseća na slavnu majku, na premijeri filma.

Deva Kasel
foto: Profimedia

Poseban program manifestacije biće posvećen Federiku Feliniju, maestru italijanske kinematografije (povodom 30 godina od smrti slavnog reditelja). Ovom prilikom biće prikazani filmovi "Dangube", "Sladak život", "Osam i po", "Đulijeta među duhovima" i "Glas mesaca".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja