VODIM ŽIVOT KAKO MENI ODGOVARA, A NE DRUGIMA! Glumac iskren o tome kako se ČUVA od zlih stvari i načinu na koji vaspitava ćerke
Foto: Dragana Udovičić

OTVORIO DUŠU

VODIM ŽIVOT KAKO MENI ODGOVARA, A NE DRUGIMA! Glumac iskren o tome kako se ČUVA od zlih stvari i načinu na koji vaspitava ćerke

Kultura -

Kada je glumu birao za profesiju, Gordan Kičić čvrsto je verovao da je na pravom putu. Sve što je kasnije uradio i kao glumac, ali i kao reditelj i producent, ispostavilo potvrdilo je da je još kao srednjoškolac doneo ispravnu odluku.

Gordan Kičić, Evrovizija 2023
foto: Printscreen/RTS

Iako je iza njega plejada različitih likova koje je oživeo na sceni i pred kamerom, Kičića mnogi doživljavaju kao komičara. Jednom je u intervjuu za Kurir otkrio da li je i privatno zabavan.

- Jesam. Nikada nisam voleo da budem svrsan u jednu kategoriju, brisao sam od toga. U raznim ulogama sam probao razne stvari i igrao se žanrovima, od komedije preko dramskih uloga, pa sam u neke od njih posađivao nešto drugačije. Imam slobodu da ne budem svrstan ni u jedan žanr da iznenadim i sebe i publiku. Posao doživljavam kao vrstu kreativnog života i traganja za raznim stvarima - istakao je tada glumac i otkrio da li ponekad zabavlja svoje ćerke.

najbolje serije sarajeva, Gordan Kičić, Zorana Kičić
foto: Nemanja Nikolić

- Po potrebi. Kada treba da se radi, onda sam malo ozbiljan i odlučan da to mora da se desi. Mislim da sam zabavan, nemam pojma. To nije ni važno gledam da budem optimalan.

Divan odnos koji i sam gaji sa svojim roditeljima, Gordan prenosi na naslednice koje je dobio sa suprugom Zoranom. Zanimljivo je da je svom ocu, inače reditelju Branku Kičiću poverio i jednu od uloga u svom rediteljskom prvencu, filmu "Realna priča" od kojeg je nastala i serija "Mama i tata se igraju rata".

Gordan Kičić
foto: Produkcija kombajn

- Živimo u nekim čudnim vremenima i okolnosti, i lolane i svetske, se menjaju. Ono vreme, kada smo mi bili klinci, više ne postoj, zamenile su se neke stvari, savremeno digitalno doba je uzelo maha. Svi gledamo da trčimo u korak sa tim. I ja kao otac učim svaki dan kakve su to aplikacije i načini komunikacije. Danas deca drugačije odrastaju, ubrzala se stvar. Videćemo kad budu porasle da li ćemo imati vrstu profesionalne razmene, ali nije to ni presudno. Važno je da se deca pronađu u tome šta vole i žele da budu. Tu smo da ih podržimo.

O načinu života koji vodi kada se svetla pozornice ugase, Gordan je rekao:

Gordan Kičić
foto: Boško Đorđević

- Borimo se i gledamo da živimo dan za dan. Trudim se da budem dobar prema sebi i drugima. Pre tri godine je bilo jedno, onda je pandemija izokrenula stvari, nije se ni završila kada je počelo nešto drugo što nam utiče na život. Mediji koji su veoma agresivni, zasipaju ljude raznim nekim informacijama. A čovek treba da izabere šta će gledati i pratiti, kako će ustrojiti svoju svakodnevicu. Ako se prepustite onome što je ponuđeno, a ponuđeno je previše, ne možete da funkcionišete kako želite. Svako od nas treba ljubomorno da čuva svoj mir i napravi lični filter za sve oko sebe. Da vodi život kako njemu odgovara, a ne drugima.

Gordan Kičić
foto: Luka Šarac

Ne samo promene u svetu, već i drugačije okolnosti u gradu u kom je odrastao navode glumca da se često zapita koliko se Beograd promenio.

- Ništa nije kao što je bilo. Sve ima svoju vrstu geneze. Da li bih voleo da izgleda drugačije, svakako da da, ali ja sam samo stanovnik centra grada koji prosto deli sudbinu sa sugrađinaima. Neke stavri su bolje, neke kriminalne, ali to je mesto za neku drugu priču. Beograd uprskos svim nedaćama i izazovima uvek ima svoju dušu a to su ljudi koji su u njemu. Koliko god svako vreme bilo komplikovano, duh grada se ne da i drago mi je zbog toga - zaključio je glumac.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:57

DODELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJE SERIJE U SARAJEVU: Trijumfovao Gordan Kičić, a nagrađne su i Nina Janković i Jovana Stojiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track