ZBOG OVOG KOLEGE JE LAKIRALA NOKTE CRVENOM BOJOM, A TO NIJE SMELA: Sloboda Mićalović mu se toliko DIVILA da mu je SLEPO verovala
Foto: Nemanja Nikolić

oVO SIGURNO NISTE ZNALI

ZBOG OVOG KOLEGE JE LAKIRALA NOKTE CRVENOM BOJOM, A TO NIJE SMELA: Sloboda Mićalović mu se toliko DIVILA da mu je SLEPO verovala

Kultura -

Još jedna repriza serije "Ranjeni orao" koja se trenutno emituje na Kurir televiziji, osvežila je sećanje publike na romatničnu priču čuvene spisateljice Mir-Jam čiju je glavnu junakinju Anđelku oživela glumica Sloboda Mićalović. Reditelj Zdravko Šotra uočio je Slobodin talenat još dok je studirala glumu kod profesora Predraga Bajčetića kada ju je na trećoj godini pozvao na kasting za film "Zona Zamfirova".

Sloboda Mićalović
foto: Marina Lopičić

Ređale su se i brojne druge uloge koje su joj kod publike učvrstile status jedne od omiljenih glumica. Često joj se na svim tim snimanjima put ukrštao sa čuvenim kolegom Draganom Nikolićem, koji konkretno u seriji "Ranjeni orao" tumači lik ujaka budućeg verenika Slobodine junakinje.

Sloboda Mićalović, Ranjeni orao
foto: Printscreen

Njih dvoje sreli su se na snimanju još jednog Šotrinog filma. Reč je o ostvarenju "Pljačka Trećeg rajha", pa se Sloboda često u svojim intervjuima osvrtala na brojne anegdote koje je upravo s čuvenim Nikolićem doživljavala na setu.

Dragan Nikolić
foto: Dragana Udovičić

Pričajući jednom prilikom o kolegama s kojima je obožavala da igra, Sloboda je navela legendarnog Dragana. Naime, jednom prilikom je prepričala dve anegdote od koji je prva vezana za snimanje filma "Zona Zamfirova". U jednoj sceni koja se snimala u crkvi bilo je osamdesetoro glumaca i statista koji su čekali da reditelj izgovori "akcija" pa da polete napolje. Ali, pre reditelja iščekivanu reč izgovorio je Dragan Nikolić i masa je poletela. Sat vremena je trebalo da se svi vrate na svoja mesta.

Sloboda Mićalović
foto: Damir Dervišagić

Tako nepredvidiv i uvek spreman na šalu, na sminanju filma "Pljačka Trećeg rajha" poslao je Slobodu da nalakira nokte na rukama, iako to kao zarobljena Jevrejka nikako nije smela da ima. Tri sata je posle skidala tu jarkocrvenu boju.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

04:53

SLOBODA MIĆALOVIĆ PROGOVORILA O DOLASKU MONIKE BELUČI U ČORTANOVCE: Lepa glumica naglasila: Ovo vam sigurno NEĆE PROMAĆI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track