NEBOJŠA GLOGOVAC NIJE ZAUVEK OTIŠAO: Internetom kruži račun njegovog kuma, a ono što piše na koverti raznežilo je CELU SRBIJU
Foto: Vladimir Šporčić, Aleksandar Jovanović Cile

foto

NEBOJŠA GLOGOVAC NIJE ZAUVEK OTIŠAO: Internetom kruži račun njegovog kuma, a ono što piše na koverti raznežilo je CELU SRBIJU

Kultura -

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je pre pet godina, a njegov lik i delo živi danas. Vest o njegovoj smrti potresla je region, a čini se da njegov lik i delo žive i danas.

U čast slavnog umetnika ustanovljena je nagrada "Nebojša Glogovac" za najboljeg mladog glumca, koju dodeljuje Jugoslovensko dramsko pozorište, koje je bilo njegovo matično.

Nebojša Glogovac
foto: Dado Đilas

Pored ovog priznanja i murala, koji krase gradove, pokrenute su brojne peticije, da glumac dobije i svoju ulicu.

U čast Nebojše Glogovca nekoliko ulica ponelo je njegovo ime, a jedna se nalazi u Čortanovcima u Inđiji. Ipak, zanimljivost koja je mnoge raznežila i rastužila vezuje se za činjenicu da u ovoj ulici u Čortanovcima nekretninu poseduje i njegov kum Vojin Ćetković.

Pre par godina su Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković sagradili su svoju malu oazu mira u Čortanovcima. Sada je ulica u kojoj se nalazi njihova kuća, promenila je ime i nosi naziv po njihovom kumu Nebojši Glogovcu.

Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac
foto: Printscreen Instagram

Reditelj Balša Đogo podelio je na društvenim mrežama Vojinov račun, gde ispod njegovog imena stoji i ime ulice koje nosi naziv po Glogovcu.

Fotografija je izazvala lavinu komentara Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović imaju vikendicu u ulici koja nosi ime njihovog pokojnog kuma Nebojše Glogovca i emotivnih poruka na mrežama, a jedan je ostavila i Sloboda Mićalović.

Kumstvo

Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković
foto: Damir Dervišagić

Dva glumca godinama su bili nerazdovjni prijatelji. Njihovo prijateljstvo počelo je na studijama. Na klasi su bili sa Natašom Ninković i Sergejom Trifunovićem, a prijateljstvo su krunisali kumstvom 1996. godine. Tada je Vojin bio kum na Nebojšinom venčanju sa prvom suprugom Minom, a kasnije je i krstio njegove sinove Gavrila i Miloša.

Vojin je u intervjuima u više navrata istakao koliko mu nedostaje kum.

Nebojša Glogovac
foto: ATA Images

- Moj kum i prijatelj Nebojša Glogovac nije zauvek otišao. Ja i danas s njim razgovaram na mnogobrojne teme. Od studentskih dana sam u dubokim pregovorima sa Nebojšom. Imali smo toliko toga zajedničkog - kazao je Ćetković u Trebinju, na "Danima Nebojše Glogovca" pre nekoliko godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:14

MOLILI SU ME DA NE PRIČAM! Vojin Ćetković stao pred kamere i OTKRIO šta trenutno RADI! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track