OTKRIVENO KO ĆE NASLEDITI OGROMNO BOGATSTVO METJUA PERIJA: Od "Prijatelja" zaradio ASTRONOMSKU CIFRU, a imao je i unosan biznis
Foto: Michael McNamara/ZenHouse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Printscreen YouTube

IMAO JE SILNE MILIONE

OTKRIVENO KO ĆE NASLEDITI OGROMNO BOGATSTVO METJUA PERIJA: Od "Prijatelja" zaradio ASTRONOMSKU CIFRU, a imao je i unosan biznis

Pop kultura -

Zvezda "Prijatelja", Metju Peri, pronađen je mrtav u svom domu u Los Anđelesu. Glumac je imao 54 godine, a njegov asistent pronašao ga je u subotu oko 16 sati u đakuziju. Iza sebe je ostavio ogromno bogatstvo koje se broji u milionima.

Metju Peri je za svaku epizodu u 7. i 8. sezoni "Prijatelja" dobio 800 hiljada dolara, a za svaku epizodu 9. i 10. sezone i do milion dolara. Procenjuje se da je za ulogu Čendlera Binga zaradio oko 90 miliona dolara.

Metju Peri, Čendler Bing, Prijatelji
foto: Printscreen YouTube

Prema pisanju stranih medija, pretpostavlja se da je u trenutku smrti imao oko 120 miliona dolara. Uz to, Metju Peri bio je poznat i na tržištu nekretnina u Kaliforniji, pa je tako tokom 2015. i 2021. godine prodao čak četiri nekretnine, od kojih je svaka vredela više od 10 milona dolara.

S obzirom na to da Metju Peri nije imao dece i nije bio oženjen, svo bogatstvo pripada njegovim roditeljima, Džou Benetu Periju (koji je i sam glumac) i majci Suzan Langford.

Metju Peri
foto: @MALIBUUSTARS YOUTUBE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jednom prilikom glumac se dotakao škakljivog pitanja smrti.

"Kada umrem, znam da će se pričati samo o 'Prijateljima'. I srećan sam zbog toga, srećan sam što sam napravio dobar posao kao glumac, ali kada umrem, voleo bih da se više piše o tome koliko sam pomagao drugima", izjavio je Metju pre nekoliko godina.

(Kurir.rs/ Stil)

Bonus video:

00:45

Na snagu stupio Zakon o utvrđivanju poreklu imovine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track