SVE JE SPREMNO ZA POZORIŠNI FESTIVAL U ARANĐELVCU: Na programu Teatra u nama je pet predstava, a najbolje će nagraditi publika
Foto: Boško Đorđević

ne propustite

SVE JE SPREMNO ZA POZORIŠNI FESTIVAL U ARANĐELVCU: Na programu Teatra u nama je pet predstava, a najbolje će nagraditi publika

Kultura -

Pet izvarednih predstava na pozorišnom festivalu u Aranđelovcu Od 2. do 6. novembra Centar za kulturu biće domaćin 16. Pozorišnog festivala "Teatar u nama".

Publika će svake večeri od 20 sati moći da uživa u po jednoj vrhunskoj predstavi gostujućih pozorišta: Narodno pozorište Sombor, Šabačko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Atelje 212 i Srpsko narodno pozorište.

U četvrtak, 2. novembra publici će se predstaviti Narodno pozorište Sombor sa brojnom glumačkom ekipom sa Ninoslavom Đorđevićem i Biljanom Keskenović sa predstavom "Radovan treći" u režiji Vita Taufera.

predstava Radovan Treći
foto: Narodno pozorište Sombor

Drugi dan festivala na programu je predstava "Gospođa ministarka“ koja je u režiji i adaptaciji Olje Đorđević otišla sto godina kasnije u odnosu na originalni tekst ali se, osim prigodne terminologije, ništa suštinski nije izmenilo. U ulozi Živke gledaćemo Anetu Tomašević.

Predstava "Čitač" Beogradskog dramskog pozorišta, po tekstu Fedora Šilija, reditelja Borisa Liješevića biće izvedena u subotu, 4. novembra sa sjajnom Mirjanom Karanović. Tekst je rađen po motivima romana Bernharda Šlinka, nemačkog književnika i pravnika, čija je knjiga obavezna školska lektira u nekim nemačkim pokrajinama, a bavi se analizom konflikta posleratne generacije s Holokaustom i koncetracionim logorima.

Predstava Čitač, Mirjana Karanović
foto: Dragana Udovičić

Predstava "Čista kuća" Ateljea 212 nas očekuje u nedelju, 5. novembra. Rediteljka Andrea Pjević poslužila se tekstom Sare Rul koji je 2005. godine ušao u finale Pulicerove nagrade za gramu. U predstavi igraju Radmila Tomović, Hana Selimović, Tamara Pjević, Natalija Stepanović i Vladislav Mihailović.

predstava Čista kuća
foto: Boško Đorđević

Festival zatvara predstava "Duh koji hoda" po tekstu Dejana Dukovskog, u režiji Aleksandra Popovskog koju izvodi Srpsko narodno pozorište. U predstavi igraju Nenad Pećinar, Dušan Jakišić, Milorad Kapor, Igor Pavlović, Strahinja Bojović i drugi.

U okviru pratećeg programa 2. novembra od 19 sati biće otvorena izložba "Bora Todorović u delima" Alnjksandra Popovića i Dušana Kovačevića Muzeja pozorišne umetnosti Srbije. Ova izložbaje prilika za još jedno podsećanje na glumca, koji je, ne nasedajući maniru, izazivao naš osmeh.

Ovaj pozorišni festival ima takmičarski karakter, a najbolju predstavu Festivala izabraće publika. Gledaoci će najbolju predstavu odabrati tako što će posle svakog odigranog komada popuniti anketni listić, i tako svojim glasom odlučiti o izboru..

predstava Čista kuća
foto: Boško Đorđević

Rezultati glasanja publike biće objavljeni na konferenciji za medije nakon odigrane poslednje predstave na Festivalu.

Cena pojedinačne ulaznice je 1.000 dinara, komplet od 5 karata je 4.000 dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track