NAJBOLJE S PULSKOG FESTIVALA STIŽE U BEOGRADU: U Kinoteci počinje revija hrvatskih filmova, a ulaz je slobodan
Foto: Promo

peto izdanje

NAJBOLJE S PULSKOG FESTIVALA STIŽE U BEOGRADU: U Kinoteci počinje revija hrvatskih filmova, a ulaz je slobodan

Kultura -

Smotra hrvatskog filma održaće se po peti put u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu od 7. do 10. novembra, saopštili su organizatori. Festival otvara film "Najsretniji čovjek na svijetu" rediteljke Teone Strugar Mitevski.

Najsretniji čovjek na svijetu
foto: promo

Fokus festivala je na filmovima s Pulskog festivala, a u sredu je projekcija nagrađivanog igranog ostvarenja "Da li ste videli ovu ženu" Dušana Zorića i Matije Gluščevića.

- Manifestacija je pokrenuta 2019. godine jer verujemo da će ovako zamišljena smotra omogućiti veću vidljivost hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i tako znatno doprineti promociji hrvatske kulture na prostoru Srbije i čitavog regiona. Učestala saradnja hrvatskih i srpskih filmskih radnika potvrđuje potrebu postojanja ovakve manifestacije, dok film kao popularna umetnost uspešno promoviše kulturne osobenosti Hrvata i hrvatske manjine na ovim prostorima - kaže predsednik Zajednice Hrvata Beograda "Tin Ujević" Stipe Ercegović, koji je organizator ovog festivala.

Smotra hrvatskog filma
foto: Promo

Publika će moći da pogleda studentske i kratke igrane i animirane filmove mladih i afirmisanih autora i autorki. Filmove je selektovala Branka Bešević Gajić. Ulaz je slobodan.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track