OD ZAVODNIKA DO NUKLEARNOG FIZIČARA! Raša Bukvić: Velika je odgovornost igrati istorijsku ličnost, a poznajem i njegovog sina
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

teret nove uloge

OD ZAVODNIKA DO NUKLEARNOG FIZIČARA! Raša Bukvić: Velika je odgovornost igrati istorijsku ličnost, a poznajem i njegovog sina

Kultura -

Glumac Radivoje Raša Bukvić dva mesec već u Francuskoj snima novi film o Brunu Sulaku i Radiši Jovanoviću, poznatom kao Stiv, čuvenim pljačkašima banaka.

Radivoje Raša Bukvić
foto: Privatna Arhiva

U Beograd je svratio na nekoliko dana zbog premijere filma "Čuvari formule", gde tumači lik oca nuklearne fizike u Jugoslaviji Dragoslava Popovića.

- Velika je odgovornost igrati istorijsku ličnost. Dragoslava su ljudi poznavali. Živi su danas njegovi studenti i komšije, ali igrom slučaja poznajem i njegovog sina Radana Popovića. U razgovoru s njim mogao sam da shvatim kakav je on čovek bio za života. S druge strane, morao sam da opravdam i lik napisan na papiru. Dragoslav nije bio tako ambiciozan kao junak naše priče. U našem filmu on je čovek koji želi da bude prvi i napravi atomsku bombu - kaže Bukvić, koja naglašava da je u filmu sve fiktivna priča.

Radan Popović
Radan Popovićfoto: Damir Dervišagić

- Nuklearna energija može da se koristi u proizvodnji struje. Danas Francuska 75 odsto svoje električne energije proizvodi od nuklearnih elektrana. I pritom je to energija koja nema toliko otpada. Ja nemam stav o tome, podelio sam sa vama ono što sam saznao tokom snimanja - istakao je glumac.

Čuvari formule
foto: Aleksandar Letić

Njegova karijera vezana je za Francusku, ali ćemo ga ove jeseni gledati i kao pojačanje druge sezone serije "Azbuka našeg života". Isto kao i u "Čuvarima formule", ponoviće ulogu negativca.

- Veljko mi je već posle prvog čitanja scenarija bio veoma zanimljiv. Imalo je tu šta da se odigra jer je on višeslojni karakter i s vremenom se lepo razvija. U razgovoru s rediteljkom Jelenom Bajić Jočić shvatio sam da ona slično vidi razvoj tog junaka. Lepo me je vodila i nadam se da će i publika zaista da uživa. Likovi poput njega laki su za igranje. Moraš da fokusiraš pažnju i prikažeš njegovu stranu medalje, a na kraju se ta medalja preokrene i pokaže drugu svetlost i odsjaj tog karaktera. Veljko se kroz ovu sezonu ljušti kao luk, otpadaju njegove korice i na kraju ostane ono ljuto - objasnio je glumac.

Kurir.rs/ TV Ekran

Bonus video:

03:47

VISOKA SAM I RAZVIJENA, PRIJA MI KADA JE MOG BROJA! Glumica otkrila: Bila sam mnogo srećna što mi je RAŠA BUKVIĆ PARTNER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track