METJU PERI JE VEČITO BIO ZAHVALAN DEJVIDU ŠVIMERU: Čuveni Ros se zauzeo za svoje kolege iz "Prijatelja" i uradio što bi malo ko
Foto: Profimedia

laf

METJU PERI JE VEČITO BIO ZAHVALAN DEJVIDU ŠVIMERU: Čuveni Ros se zauzeo za svoje kolege iz "Prijatelja" i uradio što bi malo ko

Pop kultura -

Slavni glumac Metju Peri koji je shranjen prošlog petka u Los Anđelesu, pet dana nakon što je preminuo, nije želeo da izostavi iz svojih memoara "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", objavljenih prošle godine, gest koji je njegov kolega iz "Prijatelja" Dejvid Švimer uradio devedesetih godina.

Metju Peri, Met Leblank, Prijatelji
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Metju Peri je u knjizi naglasio da su honorari glavnih glumaca "Prijatelja" počeli da se menjaju devedesetih (serija se snimala od 1994. do 2004).

Slavni Metju Peri je napomenuo da su glavni glumci tokom prve sezone dobijali 22.000 dolara po epizodi, a da su u drugoj sezoni Dejvid Švimer i Dženifer Aniston počeli da dobijaju veće honorare zbog priče o njihovoj romansi.

Kada je počela treća sezona, Warner Bross je želeo da tu razliku naglasi, ali Švimer nije pristajao, po cenu da on i Aniston dobiju i manje plate.

Dejvid Švimer, Dženifer Aniston
foto: Profimedia

"Dejvid je sigurno bio u poziciji da dobije najviše novca, ali nije. Voeo bih da mislim da bih i ja napravio isti potez, ali kao pohlepni 25-godišnjak, nisam siguran da bih to učinio", napisao je u svom stilu Metju Peri koga ćemo pamtiti po tome što je pomagao ljudima.

Odluka čuvenog Rosa je mnogo toga promenila: "Ali njegova nas je odluka naterala da se brinemo jedni o drugima kroz, kako se pokazalo, bezbroj stresnih mrežnih pregovora, i to nam je dalo ogromnu količinu moći... Imali smo Dejvidovu dobrotu i njegov mudar samisao za posao smisla, zahvalnost za ono što nam je ponuđeno. Dugujem ti oko 30 miliona dolara, Dejvide", piše The Guardian.

Dejvid Švimer, Dženifer Aniston
foto: Proifimedia

Do osme sezone svi glavni glumci zarađivali su po milion dolara po epizodi, veliku zaslugu za to imao je Ros jer ih je naučio da pregovaraju kao grupa.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

01:56

ODMORIĆU SE KAD UMREM! Mladi glumac osim snimanja radi još puno drugih, različitih poslova! Odao tajnu kako sve postiže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track