FDU U OBELEŽAVANJA 75 GODINA RADA! Dekan Miloš Pavlović: Dolaze nove generacije, koje nimalo ne zaostaju za svojim prethodnicima
Foto: FDU

Šoukejs povodom velikog jubileja

FDU U OBELEŽAVANJA 75 GODINA RADA! Dekan Miloš Pavlović: Dolaze nove generacije, koje nimalo ne zaostaju za svojim prethodnicima

Kultura -

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, institucija koja već decenijama školuje umetnike i umetnice, filmske i pozorišne stvaraoce, ove jeseni slavi 75. rođendan.

Njegovi studenti i profesori od 7. do 11. novembra na nekoliko prostora FDU održaće prvi u nizu program pod nazivom Šoukejs FDU i biće predstavljene brojne predstave i filmovi, kao i tribina, izložba i javno čitanje, nastali u produkciji fakulteta, a kao deo nastavnog procesa svih departmana.

FDU
foto: FDU

- U učionicama Fakulteta dramskih umetnosti za ovih 75 godina školovali su se neki od najznačajnijih umetnika i umetnica iz Srbije i regiona, koji su svojim radom i zalaganjem oblikovali kulturnu scenu ovog podneblja. Na to smo, kao institucija, veoma ponosni i srećni što dolaze nove generacije, koje nimalo ne zaostaju za svojim prethodnicima. Naprotiv, oni ukorak s vremenom u kome žive promišljaju i stvaraju nove umetničke forme, i to na jedan angažovan način. Manifestacija Šoukejs FDU publici upravo želi da prikaže takva dela - kaže dekan Fakulteta dramskih umetnosti, redovni profesor Miloš Pavlović.

FDU, Fakultet dramskih umetnosti
foto: Printscreen/Youtube

Svi programi u okviru manifestacije Šoukejs FDU su besplatni, a svi zainteresovani mogu se informisati na veb-sajtu fakulteta, Fejsbuk i Instagram stranicama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track