ZAŠTO NAJMLAĐI VRANJANCI VOLE POZORIŠTE? Evo koji festival će se održati u rodnom gradu našeg čuvenog pisca Bore Stankovića
Foto: Kurir.rs/T.S.

svečano

ZAŠTO NAJMLAĐI VRANJANCI VOLE POZORIŠTE? Evo koji festival će se održati u rodnom gradu našeg čuvenog pisca Bore Stankovića

Kultura -

Predstava Uspavana lepotica u nedelju popunila salu vranjskog teatra do poslednjeg mesta

Na radost najmlađih Vranjanaca, Pozorište „Bora Stanković“ od 12. do 18. novembra biće domaćin festivala najboljih dečjih predstava "Mali Joakim“.

foto: Kurir.rs/T.S.

Nedelja je praznik za najmlađe Vranjance jer Pozorište "Bora Stanković" tada otvara svoja vrata za njh. Juče je pred prepunom salom gradskog teatra u Vranju prikazana predstava "Uspavana lepotica". Komad je režirao i tekst poznate bajke adaptirao reditelj Spasoje Ž. Milovanović.

Publika, najmlađi u društvu roditelja i baka. Uživali su podjednako. "Deca očigledno je, vole pozorište. Oni sarađuju sa glumcima na sceni. dok traje predstava učestvuju, jer je pomno prate. Znači nama roditeljima ovaj nedeljni termin kada možemo da dovedemo mališane u pozorište", objašnjava majka A.S.

Tu su osim roditelja i bake sa unucima. "Verujte to je takva radost u kući kad im kažemo da idu u pozorište. I unuk i unuka su presrećni. Divan osećaj za baku", objašnjava G.Đ.

foto: Kurir.rs/T.S.

"Aplaudiraju kao odrasla publika, videli ste. Ushićeni dolaze u pozorište, ispunjeni odlaze. Zato treba iskoristiti svaki termin i dovesti ih da gledaju predstave Uživanje za bake", kaže baka S.T.

Rado gledana uvek, predstava "Uspavana lepotica" premijerno je izvedena u maju 2018.

Komad je režirao i tekst poznate bajke adaptirao reditelj Spasoje Ž. Milovanović.

Na radost najmlađih Vranjanaca, Pozorište „Bora Stanković“ od 12. do 18. novembra biće domaćin festivala najboljih dečjih predstava. "Mali Joakim“, festival profesionalnih pozorišta za decu i mlade, ove godine proslaviće 16. rođendan, na sceni vranjskog teatra.

foto: Kurir.rs/T.S.

Selektor ovogodišnjeg „Malog Joakima“je Bojan Jovanović, glumac i umetnički direktor vranjskog pozorišta.

Za ovogodišnju selekciju bilo je prijavljeno 11 predstava, iz 10 pozorišta, Pozorišta ”Bora Stanković” Vranje, Kraljevačkog pozorišta, Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta Leskovac, Narodnog pozorišta Pirot, Narodnog pozorišta Užice, Pozorišta za decu Kragujevac, Narodnog pozorišta Priština, Pozorišta Lutaka Niš i Pozorišta Timočke krajine, Zoran Radmilović iz Zaječara.

foto: Kurir.rs/T.S.

Selektor „Malog Joakima“ je za takmičarski deo, nakon odgledanih 11 predstava, odabrao sedam predstava.

foto: Kurir.rs/T.S.

1.PINOKIO, Tekst i režija Darko Kovačovski, Pozorište ”Bora Stanković” Vranje – 12.11. u 18:00 2. MULAN, Tekst Tijana Grumić, režija Damjan Kecojević, Pozorište za decu Kragujevac – 13.11. u 16:00 i 19:00 3. VASILISA PREKRASNA, Tekst: Miodrag Stanisavljević, režija: Vahidin Prelić, Narodno pozorište Užice 14.11. u 17:00 i 19:00 4. HRABRA KROJAČICA, Tekst: Jelena Paligorić Sinkević, režija: Marko Torlaković, Kruševačko pozorište – 15.11. u 11:30 i 13:30 5. BAJKA O RIBARU I RIBICI, Tekst: Nina Pavlović (po motivima bajke A.S. Puškina), režija: Vjera Vidov, Pozorište lutaka Niš 16.11. u 17:00 i 19:00 6. JEDNOBRKI VITEZ, Tekst: Dejan Aleksić, Režija: Aleksandra Kovačević, Kraljevačko pozorište – 17.11. u 17:00 i 19:00 Predstava u čast nagrađenih: 7. UOBRAŽENA MARGARETA, Tekst i režija: Miodrag Dinulović, Narodno pozorište Leskovac – 18.11. u 17.00 i 19:00

(Kurir.rs/T.S.)

Bonus video:

01:56

ODMORIĆU SE KAD UMREM! Mladi glumac osim snimanja radi još puno drugih, različitih poslova! Odao tajnu kako sve postiže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track