"ZNAM DA JE OTIŠAO OD BOLESTI, A BOLEST JE ONAJ NESREĆNI TRENUTAK" Vida Ognjenović o Lauševiću: "Žalim što ga nismo uverili..."
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

ZNAM DA ON NIJE KRIV

"ZNAM DA JE OTIŠAO OD BOLESTI, A BOLEST JE ONAJ NESREĆNI TRENUTAK" Vida Ognjenović o Lauševiću: "Žalim što ga nismo uverili..."

Kultura -

Bio je tako drag. Čist i odan kao dete. Večno željan lepe reči i nežnog dodira, kaže rediteljka i književnica Vida Ognjenović nakon odlaska glumca Žarka Lauševića.

Žarko Laušević
foto: Printscreen/YouTube

Toliko sam nesrećna što je otišao a da ga nismo uverili da znamo da nije kriv. Tužno je što je otišao, a ja znam dobro da je otišao od bolesti koju nije mogao da preboli… A ta bolest je onaj nesrećni trenutak koji mu je promenio život. I taj promenjeni život je živeo teško, ne dajući sebi ni trenutka odmora. Ni trenutka predaha, u dubokoj nemoći da se od toga odbrani – kaže Vida Ognjenović, koja je davnih godina, početkom devedesetih Žarku Lauševiću poverila ulogu Kanjoša Macedonovića u istoimenoj predstavi za koju je dobio Nagradu „Grad teatar“ u Budvi.

Žarko Laušević
foto: ATAImages

Žarko Laušević, koji je preminuo danas posle teške bolesti u 63. godini, bio je, kako ukazuje sagovornica, čovek velike nežnosti, i velike osetljivosti:

– Bio je tako drag. Čist i odan kao dete. Večno željan lepe reči i nežnog dodira. A te je lepe reči i nežne dodire delio tako prijateljski, tako usrdno. Moj prijateljski krug se ozbiljno sužava. Otišao je Jagoš i sad Žarko – a to su dva čoveka na koje sam u svakom trenutku mogla da računam da će me braniti i odbraniti od svakog zla, a zala, nažalost, nije malo u našem okruženju – kaže na kraju kroz suze Vida Ognjenović.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track