"OČI U OČI... ZAUVEK" Laušević i Bojana Maljević su bili jedan od najlepših filmskih parova, a ove scene kidaju dušu (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

emotivno

"OČI U OČI... ZAUVEK" Laušević i Bojana Maljević su bili jedan od najlepših filmskih parova, a ove scene kidaju dušu (VIDEO)

Kultura -

Vest o smrti Žarka Lauševića potresla je region. Glumac je izgubio bitku sa teškom bolešću u 63. godini života.

Njegovi obožavaoci i prijatelji opraštaju se od njega putem društvenih mreža.

A u moru objava, posebnu pažnju privukla je jedna scena iz filma "Nož", koji je rađen po romanu Vuka Draškovića.

Žarko Laušević, film Nož
foto: Printscreen YouTube

U ovom ostvarenju reditelja Miroslava Lekića legendarni Lauš glumi Aliju Osmanovića/Iliju Jugovića, a upravo scena sa Bojanom Maljević je jedna od najemotivnijih koju su korsnici društvenih mreža delili u prethodnim satima.

U pomenutoj sceni, koja kida dušu, Laušević prilazi Bojani Maljević koja ga pita: "Šta ti treba?", a on joj odgovara "Treba mi... Samo ti mi trebaš".

Ispod brojnih postova nizali su se komentari kako je to najemotivnija i najlepša scena koju naše kinematografija poseduje.

Glumica i producent Bojana Maljević od njega se oprostila na društvenim mrežama X, nekadašnjem Tviteru, i Instagramu.

Uz slike iz filma, sve svoje sećanje sažela je uz reči: "Oči u oči. Bez treptaja. Zauvek, Žarko."

Radnja filma:

Ovo je gotovo epska priča, koja kroz sudbinu likova govori o sudbini nacije i zlu koje se ponavlja kao prokletstvo kroz stoleća. U potrazi za svojim korenima, glavni junak filma otkriva nešto mnogo dublje i suptilnije.

Kroz potragu za sopstvenim identitetom on sve više upada u zatvoreni krug motivacije zla. Film je ljubavni triler sa epskim elementima, a ljubav je njegov krucijalni potencijal koji nam pokazuje da iznad svakog osećanja zla postoji još dublje i snažnije osećanje.

Žarko Laušević
foto: Printscreen YouTube

Glavna nit filma prati život Ilije Jugovića/Alije Osmanovića, dok sporedna radnja prati događaje iz života Atif-age Tanovića.

Priča se fragmentarno plete u vremenskom okviru od 1941. do 1993. godine oko mladića koji je posle uzajamnog pokolja u dva hercegovačka sela kao beba zamenjen, pa je, iako Srbin, odrastao uz majku muslimanku u uverenju da je poreklom musliman

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track