NOVI ROMAN VLADIMIRA TABAŠEVIĆA: Majstor književne scene nakon pet godina izdaje novo delo "Noćne reči": "Posvećen je mom dedi"
Foto: Marija Mladjen/ATAImages

ne propustite

NOVI ROMAN VLADIMIRA TABAŠEVIĆA: Majstor književne scene nakon pet godina izdaje novo delo "Noćne reči": "Posvećen je mom dedi"

Kultura -

Nova knjiga višestruko nagrađivanog pisca Vladimira Tabaševića – „Noćne reči“ od petka 17. novembra naći će se u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, na sajtu laguna.rs, kao i na kioscima širom zemlje.

Jedan od naših najznačajnijih pisaca, majstor književne scene, Tabašević je pet godina pisao ovaj roman koji se uveliko razlikuje od njegovih prethodnih romana: umesto nekadašnjeg razigranog (nadrealističkog?) jezika, slobodnog asociranja i mnoštva kalambura, sada imamo isuviše jasnu, mozda čak i po neke – zabrinjavajuće jasnu rečenicu.

Vladimir Tabašević
foto: Laguna

Radnja romana počinje kada Tabašević i njegov prijatelj Fernando odlaze na „zimsko letovanje“ u Sutomore. Na plaži pronalaze aluminijumsku kutiju u kojoj je zaključan tajanstveni rukopis. Kada Tabašević počne da naglas čita rukopis, Fernando se razbesni što nisu našli opipljivo blago, nego rukopis još jednog „jahahahača naše jezičke apokalipse“, u koje svrstava i svog prijatelja, pa ga najuri natrag za Beograd. U noćnom vozu Tabašević čita rukopis, koji je napisao niko drugi do – Fernando.

Muharem Bazdulj, Vladimir Tabašević, Nevidljiva družba, promocija knjige
foto: Marija Mladjen/ATAImages

- Roman posvećujem mom dedi, vojnom pilotu koji je bio smrtno alergičan na ujed pčele. Možda to ponešto govori i o mojim svesnim i nesvesnim motivima - rekao je Tabašević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track