STUDENTI FAKULTETA DRAMSKIH UMETNOSTI NAPRAVILI SJAJNU PROGRAMSKU ŠEMU ZA RADIO: Dve drame i emisije koje mladi žele da čuju
Foto: FDU

lep projekat

STUDENTI FAKULTETA DRAMSKIH UMETNOSTI NAPRAVILI SJAJNU PROGRAMSKU ŠEMU ZA RADIO: Dve drame i emisije koje mladi žele da čuju

Kultura -

Nastavlja se tradicija duga više od 15 godina. Studenti treće godine Fakulteta dramskih umetnosti imaju reč!

Naime, oni i ove godine preuzimaju, od sada već starijih kolega, projekat "FLUX radio" koji traje od 20. do 24. novembra.

Ovogodišnji FLUX radio realizuje se pod temom Vašar. Vašar nije samo onaj u Šapcu, Knjaževcu, Jagodini, Užicu, Nišu, Banja Luci ili na Bajloni pijaci, vašar je i FLUX radio stanica (fluxradio.rs).

Vašar je mesto predrasuda i stereotipa, ritual, gledanja u budućnost i vraćanja u prošlost, mesto trgovine i atrakcije. Ove godine se na FLUX-u govori o vašaru emocija i energije.

FDU
foto: FDU

Svečano otvaranje će se održati 18. novebmra sa početkom u 20 časova na FDU. A, zatim od 20. do 24. svakog dana od 9 do 23 časova biće raznovrstan program koji pokriva sve sfere interesovanja mladih.

Evo kako izgleda programska šema:

FDU
foto: FDU

U razgovoru sa Anom Đurić, studentkinjom treće godine FDU, saznali smo malo više detalja iz same programske šeme:

- Kroz političke, informativne, edukativne teme, ali i puno zabave potrudićemo se da našim slušaocima damo odgovore, otvorimo vidike ili makar ulepšamo jesenje dane. Ceo program će biti upotpunjen gostima koji su relevantni u svojim sferama delovanja i rada, ali i uz mnogo pažljivo odabrane muzike.

Razlike u odnosu na prethodne godine biće pre svega u dva velika projekta:

- To su dve radio drame u našoj produkciji, koje su realizovane u saradnji sa studentima 3. i 4. godine pozorišne i radio režije na FDU - zaključila je Ana koju ćemo imati prilike da slušamo u "Jutarnjem programu".

FDU
foto: FDU

I za kraj nekoliko reči o dve drama koje privlače veliku pažnju.

Prva drama je "Svuda su Mire, samo mira nema" Jane Milivojević, prema motivima autobiografije Mire Furlan, a uloge tumače: Tihana Lazović, Branislav Trifunović, Gorica Popović, Aljoša Vučković, Erol Kadić...

Druga drama je "Vašar" Zdravka Novakovića, u kojoj su glumili studenti sa FDU. Drugi važan program su emisije iz omladinskih radio stanica iz regiona (Split, Banja Luka, Podgorica...) koji imaju svoj termin pod nazivom "Sudar vašara +38_".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track